Kde se rodí Eppi šperky

Naše nabídka rok od roku roste, protože chceme, aby si v ní vybral opravdu každý. V Eppi objevíte jak cenově dostupné stříbrné šperky, tak luxusní zlaté a platinové modely, které nikdy neztratí svůj lesk. Jejich společným jmenovatelem je prvotřídní kvalita a precizní provedení, za což vděčíme týmu zkušených zlatníků v naší vlastní pražské dílně a také ověřeným zahraničním partnerům a dodavatelům. Pojďte s námi nahlédnout pod pokličku toho, odkud jsou naše šperky.

Kouzla, která se odehrávají v samém srdci Prahy

Většina Eppi šperků pochází z pražské dílny, která, stejně jako většina našeho týmu, sídlí v nádherném prvorepublikovém paláci Ligna na Václavském náměstí. Parta našich eppických zlatníků tu den co den vyrábí třpytivé skvosty, které si pak můžete prohlédnout online nebo fyzicky v showroomu. Pozorovat jejich práci je neskutečný zážitek. Až si někdy říkáme, jestli nejsou skrytými kouzelníky z Harryho Pottera, protože proces výroby šperků často připomíná kouzelný trik.

Spojení tisícileté tradice a moderních technologií

Historie tradiční ruční výroby šperků sahá tisíce let do minulosti. Existují důkazy, že první šperky z mušlí se vyráběly už před 100 000 lety na území afrického kontinentu. Důkazy o existenci prvních šperků byly nalezeny i na území České republiky. Pochází z období 2 800 př. n. l. a jsou vyrobeny ze zkamenělých mušlí a slonovinových korálků. První zlaté šperky jsou z 1. tisíciletí př. n. l. a svědčí o velkém bohatství starověkého Egypta, Persie, Mezopotámie, ale také Řecka, Itálie, Španělska nebo dnešního Turecka.

Naši zlatníci ctí tradici a s pořád využívají ruční postupy výroby šperků, ale v kombinaci s moderními technologiemi, díky kterým jsou šperky vyráběny mnohem přesněji, úsporněji a ekologičtěji. Mezi pokrokové technologie 21. století, které v Eppi využíváme, patří:

3D výroba šperků

3D výroba šperků

3D výroba šperků stojí na 3D tiskárně, která produkuje voskové nebo plastové prototypy šperků, na jejichž základě klenotníci tvoří sádrové formy pro odlévání jednotlivých modelů. Díky téhle metodě je možné vyrábět šperky s jemnými a komplikovanými detaily. Pokud si u nás necháte vyrobit originální a jedinečný šperk na míru, pak si můžete být jisti, že bude zhotoven ručně nebo právě pomocí téhle inovativní 3D metody.

Laserové sváření

Tenhle typ sváření umožňuje spojování kovových materiálů i v těžko přístupných místech a v blízkosti drahokamů, které by svařování plamenem mohlo poškodit. Používá se k výrobě, ale i k opravám nejrůznějších drahokamových šperků.

Gravírování laserem

Oproti klasickému ručnímu gravírování, které také nabízíme, má to laserové takřka neomezené možnosti. Prostřednictvím otočné hlavice může zlatník gravírovat povrch, ale i vnitřek prstenu. Hrot hlavice je navíc ovládán automaticky, takže je absolutně přesný a výsledný gravír je naprosto shodný se zadáním.

Gravírování laserem

Třpytivé poklady ze všech koutů světa

Aby naše nabídka mohla být takhle bohatá a každý si v ní našel to, po čem jeho srdce touží, spolupracujeme i se zahraničními designéry a dodavateli šperků. Na pečlivý výběr našich partnerů klademe velký důraz a volíme jen ty nejlepší z nejlepších ve své oblasti působení.

Vydejte se s námi na dobrodružnou cestu kolem třpytivého světa šperků! Čeká vás sedm úžasných zastávek na místech, odkud pochází část našich šperků:

První zastávka: Amerika

V Americe se z tradiční ruční výroby šperků rychle vyvinula mechanizovaná výroba ve velkých továrnách. Už v polovině devatenáctého století byli američtí klenotníci schopni zásobovat své klienty širokou škálou předmětů, včetně zlatých a stříbrných šperků, medailí, ozdob do vlasů a kamejí. Také tu poprvé vypěstovali laboratorní diamanty, které jsou zelenou budoucností šperkařství. A právě lab-grown diamanty a další luxusní stříbrné i zlaté modely nám dodává náš losangeleský partner, se kterým spolupracujeme od samotného počátku.

Druhá zastávka: Indie

Indie má bohatou historii šperkařství díky ohromným zásobám drahých kovů i drahokamů. Věděli jste, že byla první zemí, která začala těžit diamanty? A to už kolem roku 296 př. n. l. První šperkařství tu vznikala v městských státech okolo řeky Indus. Díky našemu indickému dodavateli v Bombaji, který působí od roku 1998, máme v nabídce dechberoucí modely s diamanty a dalšími přírodními drahokamy.

Třetí zastávka: Španělsko

Během 18. století Španělsko ovládalo zlaté a smaragdové doly v Kolumbii a Peru, což mu umožnilo vyrábět nádherné zlaté šperky. Na španělském dvoře se nosily zejména mohutné visací náušnice, bohatě vykládané smaragdy a hessonitovými granáty, které jsou dodnes známé pod jménem catalan earrings. Naše partnerská manufaktura v Córdobě funguje přes 50 let a my naprosto zbožňujeme její originální modely nejrůznějších stylů i cenových hladin, zato vždy v prvotřídní kvalitě.

Čtvrtá zastávka: Velká Británie

Co vás napadne, když se řekne Spojené království? Nás určitě britská královská rodina a její ikonické šperky, které se dědí z generace na generaci. Kupříkladu diamantová tiára královny Mary, čtyřřadý perlový náhrdelník nebo Dianin safír, zásnubní prsten, který nyní nosí vévodkyně Kate. I u nás najdete pár modelů inspirovaných právě tímto skvostem! Kromě toho z Londýna odebíráme tu nejkvalitnější platinu a další ušlechtilé materiály.

Velká Británie náušnice

Pátá zastávka: Estonsko

Estonští zlatníci jsou uznávanými mistry svého řemesla už od nepaměti. Náš dodavatel zlatých a stříbrných šperků s přírodními perlami je malá rodinná firma, která svou prací doslova žije. A my máme to štěstí, že v naší nabídce můžeme mít tyhle s láskou vyrobené propracované šperky narozené v Tallinu.

Šestá zastávka: Thajsko

Thajsko je proslulé rozsáhlými nalezišti drahých kovů a kamenů, ale i zručnými šperkaři. Náš partner z města Samut Prakan zaměstnává skutečné mistry, jejichž mnohaleté zkušenosti s ruční výrobou doplňují špičkové moderní technologie. Výsledkem jsou dechberoucí a kvalitní šperky, na které nedáme dopustit.

Výroba šperků je fascinující umělecká činnost, jejíž dlouholetá tradice žije v mnoha koutech světa. A je nám obrovskou ctí, že naše česká dílna je nedílnou součástí šperkařského světa.



Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky