Kolekce šperků Malý princ:
Poklad moderní literatury znovu ožívá

Kolekce Malý princ s oficiální licencí Le Petit Prince se zrodila z touhy šířit důležitá poselství o lásce, přátelství a dětské fantazii. Pojďte si s námi připomenout dojemný příběh Malého prince v doprovodu šperků s ikonickými ilustracemi a citáty francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho.

Šperky Malý princ s knihou


„Když mi bylo šest let, viděl jsem jednou v knize, která se jmenovala Příběhy ze života, krásný obrázek.“

Těmito slovy začíná Exupéry, schovaný za postavu pilota, vyprávět svůj slavný příběh. Jeho dětskou vzpomínku na fascinaci faktem, že hroznýši královští svou kořist nekoušou, ale polykají, doprovází ikonická kresba autorova prvního obrázku v životě. Dospělí v něm vidí pouhý klobouk, proto jim tehdy šestiletý Exupéry na vysvětlenou vytvoří obrázek číslo 2, který odhaluje vnitřek hroznýše. Přesto však dostane radu, ať kreslení vymění za něco důležitějšího, což ukazuje, že dospělí nechápou svět dětské fantazie.

Ale nemusí to tak být. Právě proto jsme vytvořili personalizované přívěsky a náramek s motivem slona v hroznýši, díky kterým si i v dospělosti připomenete, jak přínosné je se někdy podívat na svět dětskýma očima.

Stříbrný přívěsek Malý princ se slonem a gravírem
Stříbrný vykrojený přívěsek se slonem Malý princ

„Prosím… nakresli mi beránka!“

Když pilot vypravěč ztroskotá uprostřed Sahary, potká hlavní postavu celého příběhu i naší kolekce – Malého prince se zářivě zlatými vlasy – který žádá kresbu beránka. Jenže pilot, kterého v dětství od kreslení odradili, se omlouvá, že kreslit neumí. To princovi vůbec nevadí, takže mu nakreslí tři varianty beránka, se kterými malý hrdina není spokojený. Až napočtvrté se pilotovi podaří vytvořit obrázek beránka v bedýnce, který princi rozzáří oči. Jiskra přátelství je zažehnána a Malý princ se pustí do vyprávění, jak se ze své planetky dostal až na velkou zemskou poušť…

Stříbrný náhrdelník s krabicí Malý princ
Stříbrný náhrdelník s krabicí Malý princ

„Jak jste krásná!“

Malý princ se narodil a bydlel na planetce o něco větší než dům. Každý den pravidelně vytrhával výhonky baobabů, které by jinak jeho domov úplně zamořily. A jednou mu na planetce vyrostla koketní květina. Byla krásná, ale marnivá a pyšná. Princ se o ní staral, záleval ji a večer na ni dával skleněný poklop, aby jí nebyla zima. Byl však nešťastný z jejích jízlivých poznámek. I když ho milovala, neuměla to dát moc dobře najevo, a tak ji jednoho dne se smutkem v srdci opustil a vydal se na cestu napříč vesmírem.

Oválný prsten s gravírem růže Malý princ
Oválný prsten s gravírem růže Malý princ

„Vtom se objevila liška.“

Princ postupně navštěvoval různé asteroidy, na kterých potkal krále, domýšlivce, pijana, byznysmena, lampáře a zeměpisce, který mu doporučil navštívit planetu Zemi. Tam se princ ocitl v zahradě plné rozkvetlých růží a rozplakal se nad smutným zjištěním, že jeho květina vůbec není tak jedinečná, jak tvrdila. Jenže pak poznal moudrou lišku, která ho poučila o významu přátelství. A díky tomu zjistil, proč je právě jeho růže ta jediná na světě:

„Tvá růže je tak důležitá proto, že jsi jí věnoval tolik času.“

„Navždy budeš odpovědný za všechno, co sis ochočil. Jsi odpovědný za svou růži…“


Šroubovací náušnice Malý princ a liška
Stříbrný přívěsek Malý princ s liškou a gravírem

„Ty budeš mít takové hvězdy, jaké nemá nikdo jiný…“

Nyní se vracíme zpět na Saharu, kde Malý princ vykládá vypravěči svůj příběh. Jsou bez vody a jídla už osmý den, když se pilotovi podaří opravit letadlo. Jenže princ má jiný plán – potřebuje se vrátit za svou milovanou růží, protože už ví, že je za ni zodpovědný. A jelikož je ve skutečnosti jeho domovem jedna malá hvězda, nechá se na Zemi uštknout hadem, aby se mohl dostat domů.

„Protože na jedné z těch hvězd budu bydlet a budu se na ní smát, a když se podíváš v noci na nebe, bude to, jako by se smály všechny hvězdy.“


Stříbrné náušnice ve tvaru hvězdiček Malý princ
Náhrdelník s hvězdami Malý princ

Letec je jeho odchodem zasažený, ale chápe, že se tak muselo stát. Od té doby v noci rád poslouchá a pozoruje hvězdy, protože v nich vidí svého malého přítele se zlatými vlasy.

„A až se utěšíš, budeš šťastný, že jsi mě poznal. Budeš pořád mým přítelem. Budeš mít chuť se smát se mnou. A někdy si otevřeš okno, jen tak, pro radost… Bude to, jako kdybych ti místo hvězd dal spoustu rolniček, které se umějí smát…“

Příběh Malého prince ukrytý ve špercích

Šperky inspirované literaturou a filmy v Eppi naprosto zbožňujeme, protože mají důležitou přidanou hodnotu. Jsou to modely, které ukrývají hluboké myšlenky, které chtějí mít jejich nositelé a nositelky stále na paměti. Věříme, že modely z naší kolekce budou dělat radost vám i vašim blízkým v podobě dárku k jakékoliv příležitosti.

Ať už dáte přednost minimalistickým kouskům s hvězdičkami, nebo zvolíte do detailu propracované náhrdelníky, prsteny, provázkové náramky či náušnice s motivy těch nejdůležitějších postav z celého příběhu, nezapomeňte na slova moudré lišky:

„Tohle je mé tajemství. Je velmi jednoduché. Vidíme dobře jen srdcem.
Důležité je to, co je pro oči neviditelné.“

  • Náramek Malý princ se slonem a gravírem
    Náramek Malý princ se slonem a gravírem
  • Náušnice Malý princ a liška
    Náušnice Malý princ a liška
  • Náhrdelník s krabicí Malý princ
    Náhrdelník s krabicí Malý princ
  • Stříbrný náramek s hvězdami Malý princ
    Stříbrný náramek s hvězdami Malý princ
  • Stříbrný vykrojený přívěsek se slonem Malý princ
    Stříbrný vykrojený přívěsek se slonem Malý princ
  • Šroubovací náušnice ve tvaru hvězdiček Malý princ
    Šroubovací náušnice ve tvaru hvězdiček Malý princ

Oficiální kolekce Malý princ

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky