Ať žije Viva Magenta! Pořiďte si šperk v barvě roku 2023

Věděli jste, že každému roku vévodí jiná barva? Americká společnost Pantone už pěknou řádku let vyhlašuje odstín, který reprezentuje následujících dvanáct měsíců a ovlivňuje mnohé trendy. Musíme uznat, že letošní barva se opravdu povedla a obzvlášť šperkům nesmírně sluší!

Seznamte se, Viva Magenta

Kreativní a harmonickou Veri Peri, která kralovala roku 2022, vystřídala výrazná a živočišná Viva Magenta. Tahle červená barva je inspirována přírodním karmínovým barvivem, které v sobě ukrývá tóny fialové, růžové i fuchsiové. Výsledkem je malinově červený odstín, plný elánu, síly a energie, kterou celý svět potřebuje, aby si vydobyl optimističtější budoucnost. Je to barva svobody, ale také odvahy žít život podle vlastních pravidel a nebát se vystoupit z komfortní zóny.

„Jde o nekonvenční odstín pro nekonvenční dobu, který nám může nabídnout novou vizi.“ Tak výběr letošní barvy okomentovala Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone. A my naprosto souhlasíme.

Viva Magenta šperky? Je z čeho vybírat

Možná budete překvapeni, kolik šperků s červenými drahokamy máte na výběr. Odstínem Viva Magenta promlouvá mimořádně cenný rubín, který je považovaný za krále drahokamů. S rubínovými šperky letos získáte pozitivní energii a odhodlání naplno vyjádřit svou osobnost.

Rubínový náhrdelník s diamanty
Náhrdelník s vášnivým rubínem v magentové barvě decentně doplňují třpytivé diamanty.
Visací náušnice s rubínovými srdíčky
Viva magenta sluší i minimalistickému designu těchto srdíčkových náušnic.

Karmínově zbarvené kameny najdete i u spinelu a turmalínu, jehož červená varianta se jmenuje rubelit právě proto, že se barevně velmi podobá výše zmíněnému rubínu. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na granát, který v minulosti proslavil naše území jakožto naleziště těch nejkrásnějších granátů na světě. I proto u nás patří granátové šperky k těm nejoblíbenějším.

Prsten s emerald turmalínem a diamanty
Pastelově zbarvený turmalín neboli červený rubelit je jedním z nejvzácnějších turmalínů.
Minimalistický náhrdelník s granátem
Náhrdelníku dominuje červený granát v neobyčejném trojúhelníkovém tvaru.

Krásná sama o sobě, dokonalá v mnoha kombinacích

Viva Magenta se báječně kombinuje se spoustou různých barev. Díky tomu nemusíte svou šperkovnici hned naplnit celou armádou nových červených šperků. Stačí jeden magentový kousek a úspěch je zaručen!

Modely s malinově červenými drahokamy báječně vyniknou, pokud je doplníte něčím světlým. Ideální kontrast vytvoří v kombinaci s diamantovými šperky, ale i s úplně jednoduchými minimalistickými kousky. Nebo to vezměte z druhého konce a doplňte ji smaragdovými šperky – spojení tmavě zelené s magentovou vás ihned přenese do blízkosti půvabných a voňavých malinových keřů.

Minimalistický stříbrný pozlacený řetízek
Něžný řetízek je skvělý k vrstvení s jakýmkoliv jiným drahokamovým šperkem, ale lze jej nosit i samostatně.
Kruhové náušnice s diamanty a smaragdy
Tmavě zelené smaragdy vytvoří s magentovými drahokamy dokonalý kontrast.

Jestli chcete výrazně červený šperk zjemnit a lehce utlumit, povede se vám to, když ho doplníte drahokamy v zemitých odstínech jako jsou salt and pepper, hnědé či champagne diamanty.

Milovnice a milovníci monochromatického stylu se také mohou radovat. Drahokamy v odstínu Viva Magenta vypadají naprosto úžasně i v doprovodu stejně nebo podobně zbarvených drahokamů. Proto se nebojte spárovat červené s fialkovými a růžovými drahokamy. Příkladem takové kombinace jsou unikátní náušnice v cluster stylu, které zdobí červený rubín, růžový turmalín, fialový tanzanit a jiskřivý diamant.

Cluster náušnice s turmalínom, tanzanitom, rubínom a diamantom

Chystáte svatbu? Vybarvěte ji do magentové!

Zaujal vás odstín barvy Viva Magenta? Rezonuje s vámi její poselství? Plánujete letos vstoupit do manželství se svou drahou polovičkou? Jestli jste odpověděli třikrát ano, není nad čím přemýšlet! Zvolte si barvu roku 2023 jako svatební barvu. Je flexibilní, dodá veselce potřebnou „šťávu“ a zároveň perfektně zvýrazní bílou svatební róbu.

Zahalte do magentových šatů družičky, družbům uvažte ladící kravatu a do svatebních květin zakomponujte karmínové růže či pivoňky. A jestli jste opravdový detailista, co chce mít všechno sladěné do poslední tečky, zvažte i snubní prsteny s dotekem Viva Magenty. Například eternity prsten s diamanty a rubíny nebo model s rubínovým srdcem.

Prsten s rubínovým srdcem
Prsten zdobí červený rubín ve tvaru srdce v lunetovém osazení.
Dámský eternity prsten s diamanty a rubíny
Dámskému eternity prstenu kralují diamanty a rubíny v neobvyklém osazení.
Co na letošní barvu roku říkáte? Trefila se vám do vkusu? Nebo dáváte přednost méně výrazným odstínům? Ať tak či onak, trochu barev do života nikdy neuškodí! Třeba v podobě šperku s červeným drahokamem v odstínu Viva Magenta.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky