Zpomalte a užijte si kouzlo přítomného okamžiku s kolekcí jóga šperků

Jóga není jen pouhým tělesným cvičením, které vede k pružnému a silnému tělu. Tahle prastará indická disciplína ukrývá hlubokou filozofii, která umožňuje dosáhnout klidu a rovnováhy v každodenním životě, po které v dnešní uspěchané době touží stále více lidí. A právě to nás inspirovalo k vytvoření kolekce jógových šperků, které vás doprovodí na cestě za zpomalením a láskyplnou péčí o sebe sama.

Harmonie těla, duše i životního prostředí

Součástí jógové filozofie je nejen péče o nás samotné, ale také o prostředí, ve kterém žijeme. Proto i řetízky a náramky, které tvoří naši jógovou kolekci, splňují principy udržitelnosti. Vznikají tím nejšetrnějším způsobem a jsou vyrobeny z materiálů, které nezatěžují planetu. Provázkové náramky tvoří barevné šňůrky z recyklovaného polyesteru, který se získává z recyklovaných PET lahví a splňuje podmínky certifikací OEKO-TEX i GRS. A na výrobu řetízků i přívěsků, které zdobí nejrůznější jógové symboly, jsme použili výhradně recyklované zlato, stříbro a platinu.

Jóga

Osm symbolů, které podpoří vaši jógovou praxi

K józe neodmyslitelně patří spoustu spirituálních symbolů, které mají důležitý význam pro hlubší pochopení jógové praxe. Často se používají během meditací a fungují i jako ochranné talismany. Každý šperk z kolekce zdobí jeden z osmi jógových symbolů s jedinečným poselstvím. Pojďte se o nich dozvědět více a vyberte si takový, který si žádá vaše srdce.

  • Stříbrný jóga náhrdelník se symbolem Hamsa
    Stříbrný jóga náhrdelník se symbolem Hamsa
  • Šňůrkový jóga náramek Sun and Moon
    Šňůrkový jóga náramek Sun and Moon
  • Jóga přívěsek se symbolem Jin Jang
    Jóga přívěsek se symbolem Jin Jang
  • Šňůrkový jóga náramek se symbolem Om
    Šňůrkový jóga náramek se symbolem Om
  • Jóga přívěsek Květ života
    Jóga přívěsek Květ života
  • Provázkový jóga náramek Mandala
    Provázkový jóga náramek Mandala

Prohlédnout si kolekci s jóga šperky

Lotosový květ napomáhá duchovnímu růstu

Pokud praktikujete jógu, s lotosovým květem jste se už určitě setkali. Možná v poloze lotosového sedu zvané padmásana, nebo v podobě ozdob na nejrůznějších jógových pomůckách či oblečení. Květ lotosu je ikonickým symbolem krásy, protože se vyskytuje v bahnité vodě, a přesto zůstává neposkvrněný. Pro jogíny a jogínky je lotosový květ symbolem duchovního probuzení a růstu. Přes kořeny zapuštěné v bahně vyrůstá z vody do nádherné květiny – stejně jako my se můžeme prostřednictvím jógové praxe vymanit ze spárů materiálního světa a duchovně „rozkvést“.

Náramek lotosový květ

Posvátná energie ukrytá v mandale a květu života

Detaily, které tvoří mandalu, představují každou jednu existenci na zemi. Symbol mandaly je tu, aby nám připomněl, že každý z nás je součástí jednoho celku. Používá se především při meditacích, během nichž pomáhá s koncentrací a hledáním smyslu života. Provázanost a jednotu veškerého bytí na světě představují i další symboly – strom života a květ života. Ten se využívá ke zklidnění, zlepšení spánku i k ochraně před negativní energií.

Provázkový náramek se symbolem Mandala

Se symbolem óm se napojíte na sílu vesmíru

Óm je mantra, kterou často začíná i končí lekce jógy či meditace. Je považována za prvotní zvuk, ze kterého povstal celý vesmír. Díky vysoké vibrační frekvenci této mantry lze dosáhnout uvolnění, relaxace i stavu meditace. Věří se, že óm znak sjednocuje, dokáže otevřít třetí oko a napojit se na božskou sílu vesmíru.

Přívěsek se symbolem Óm

Ruka Fatimy chrání před negativní energií

Tento symbol, označovaný také jako hamsa, reprezentuje ženství a podporuje plodnost i bezpečný průběh těhotenství. Kromě toho se hamsa přívěsek považuje za velmi silný talisman, který zbavuje strachu, ukazuje nám správný směr a oko uprostřed symbolu ochraňuje před veškerým zlem.

Náramek se symbolem Hamsa

Dokonalá harmonie v podobě symbolu enso

Ačkoli se na první pohled zdá, že stejně jako karma není enso nic víc než pouhý kruh, není tomu tak. Enso ukrývá mnoho významů – krásu v nedokonalosti, umění zbavit se všech očekávání, přítomnost i nepřítomnost, počátek a konec všeho. Tento symbol zenového kruhu osvícení pochází z buddhismu a představuje dokonale harmonický stav mysli, je ztělesněním tvůrčího okamžiku a přijetí našeho vnitřního já.

Provázkový náramek se symbolem Enso

Jin a jang učí o důležitosti rovnováhy

Ať už se jedná o rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem, rodinou a přáteli nebo pohybem a odpočinkem, starobylý čínský koncept jin a jang označuje protikladné síly, které jsou propojené, navzájem se doplňují a jedna bez druhé by nemohla existovat. Energie jin je považovaná za ženskou, klidnější a temnější, zatímco mužská energie jang je aktivní a světlá. Jin představuje přijetí toho, co už máme, zatímco jang se vztahuje k aktivitě a snahám měnit sebe i svět kolem nás.

Přívěsek se symbolem Jin Jang

Slunce a měsíc coby symbol hatha jógy

Hatha jóga je jedním z nejstarších druhů jógy a právě slovo hatha odkazuje na slunce a měsíc. „Ha“ totiž znamená v sanskrtu slunce a odkazuje na pravou polovinu těla, zatímco „tha“ je měsíc, který symbolizuje jeho levou polovinu. A stejně jako tato dvojice nebeských těles spolupracuje a funguje v rovnováze, praktikování hatha jógy pomáhá sjednotit obě poloviny našeho těla tak, aby perfektně fungovaly a netrápily je žádné problémy.

Provázkový náramek se symbolem Slunce a Měsíce

Šperky inspirované jógou pro nové začátky

Už dlouho si pohráváte s myšlenkou, že začnete cvičit jógu? Pořiďte si náramek nebo přívěsek z naší jógové kolekce jakožto symbol vaší nové etapy zahrnující praktikování jógy. Věříme, že si vás našla v ten správný čas.

Abyste mohli začít hned, vedle jógových šperků jsme si pro vás připravili video sérii jógových lekcí s naší Simčou, které jsou vhodné pro každého – od úplných nováčků po pokročilé. Najdete je tady na našem YouTube kanálu zcela zdarma.

Tak na nic nečekejte a vydejte se na cestu za vaším spokojenějším já.

Namasté

  • Jóga přívěsek Sun and Moon
    Jóga přívěsek Sun and Moon
  • Provázkový jóga náramek se symbolem Jin Jang
    Provázkový jóga náramek se symbolem Jin Jang
  • Jóga přívěsek se symbolem Om
    Jóga přívěsek se symbolem Om
  • Šňůrkový jóga náramek se symbolem Hamsa
    Šňůrkový jóga náramek se symbolem Hamsa
  • Stříbrný jóga přívěsek se symbolem Enso
    Stříbrný jóga přívěsek se symbolem Enso
  • Stříbrný jóga přívěsek Mandala
    Stříbrný jóga přívěsek Mandala

Jóga šperky

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky