Šperky, které ovládly rok 2022

Rok 2022 je za námi. A stejně jako loni, i letos se chceme ohlédnout za módními směry, které v uplynulých dvanácti měsících nejvíce ovlivnily svět šperků. Pohodlně se usaďte a podívejte se na rekapitulaci těch nejžhavějších trendů.

Uvědomělý přístup k výběru materiálů

Stále více firem a spotřebitelů se snaží chovat udržitelně a tím zmírňovat dopady svého chování na životní prostředí. Tohle téma samozřejmě ovlivnilo i oblast šperků. Spousta modelů se vyrábí z recyklovaných ušlechtilých kovů, které z 90 % využíváme i my v Eppi a do budoucna se chceme dostat na rovných sto.

Dalším udržitelným a ekologickým hitem jsou lab-grown diamanty a moissanity, které nezatěžují planetu, protože se netěží v dolech, ale rostou v laboratoři pod přísným dohledem profesionálů. Jejich přidanou hodnotou je také fakt, že jsou až o 30 % levnější než přírodní varianty.

Prsten s certifikovaným yellow lab-grown diamantem
Lab-grown diamanty mohou být nejen klasicky bílé, ale i žluté, růžové nebo modré.
Zásnubní prsten s pear moissanitem
Mezi trendy patří také různé tvary drahokamů, jako je i tento pear mossainit.

Barevné náramky pro lepší náladu

Letošní rok bohužel zasáhlo několik tragických událostí, které asi není potřeba jmenovat. Možná i proto se do popředí zájmu dostaly šperky plné barev a veselých symbolů, které dodávají energii i v těch nejhorších chvílích. Kromě enamelových šperků to jsou i stylové provázkové náramky, které kombinují hned tři trendy najednou – barvy, symboly a recyklované materiály. Dají se nosit na rukou i nohou, a sluší lidem jakéhokoliv věku, vyznání nebo genderu. Stačí si jen vybrat vaši oblíbenou barvu provázku, který je vyrobený z recyklovaných PET lahví, a motiv přívěsku z recyklovaného zlata či stříbra – a pak už jen čerpat pozitivní „vibe“ krásného šperku, inspirovaného starodávnou technikou macramé.

Provázkový náramek s gravírem souřadnic
Stříbrný pánský provázkový náramek s gravírem souřadnic Conan
Provázkový náramek s motivem listu
Provázkový náramek s motivem listu Monstera

Zásnuby s Toi et Moi

Tento zásnubní trend znovu nastolil americký rapper a zpěvák Colson Baker alias Machine Gun Kelly, když v lednu 2022 požádal o ruku svou partnerku, herečku Megan Fox. Ptáte se, proč píšeme „znovu“ nastolil? Protože tento nádherný prsten nechal poprvé vyrobit už Napoleon Bonaparte pro svou budoucí manželku Joséphine de Beauharnais. Jeho název „Toi et Moi“ pochází z francouzštiny a znamená „Ty a Já“, což dokonale vystihuje design prstenu, který tvoří dva diamanty nebo jiné drahokamy. Dvojice kamenů symbolizuje lásku a hluboké pouto mezi partnery. Takže pokud hledáte symbolický zásnubní prsten, Toi et Moi je ten pravý. A něco nám říká, že bude trendům vládnout ještě dlouhou dobu.

Zásnubní prsten Toi et Moi se smaragdem a moissanitem
Dvojice moissanitu a smaragdu odkazuje na vás a vaši drahou polovičku.
Zásnubní prsten Toi et Moi se safírem a moissanitem
Zásnubní prsten se safírem a moissanitem inspirovaný modelem Joséphine de Beauharnais.

Perly pro ni i pro něj

Obliba pánských i genderově neutrálních šperků raketově roste. Pravděpodobně i díky slavným osobnostem, které letos s doplňky opravdu nešetřily. Jednou z takových ikon je třeba britský zpěvák a herec Harry Styles, který boří stereotypy co se pánského stylu týče. Nebojí se oblékat extravagantní modely s feminními prvky, lakuje si nehty a hlavně – nosí šperky. Spoustu šperků. Jeho signature kouskem je určitě perlový náhrdelník, který se stal pánským šperkem číslo jedna. V těsném závěsu jsou pak další zlaté či stříbrné náhrdelníky s přívěsky i bez, masivní prsteny s drahokamy nebo pečetní prsteny ve vintage stylu. Ty můžete zahlédnout na celebritách jako je Justin Bieber, Shawn Mendes, Brooklyn Beckham, Drake nebo Timothée Chalamet.

Decentní perlový náhrdelník
Trend perlových náhrdelníků si zamiloval i @jan_hrdlicka.
Pečetní prsten s diamantem a gravírem písmene
Dokonale osobitým šperkem je pečetní prsten s gravírem písmene.

Hodinky s drahokamy

Hodinky už dávno nejsou pouhým ukazatelem času. V průběhu let se z nich staly módní doplňky, které utvářejí celkový styl svého nositele. Proto jsme se rozhodli uvést na trh luxusní hodinky Vremmy pro muže i ženy, které kombinují hned několik trendů tohoto roku - kvalitu materiálů, udržitelnost i možnost personalizace díky konfigurátoru a gravírování.

Jejich nadčasovost zaručuje švýcarský automatický pohon, prvotřídní chirurgická ocel a dokonalý design, doplněný o diamanty a drahokamy podle vašeho výběru. Už jste si vybrali ty vaše?

Luxusní automatické hodinky Vremmy
Kombinace nerezové oceli a safírového skla zaručuje odolnost vůči korozi i poškrábání.
Pečetní prsten s diamantem a gravírem písmene
Osobní detail v podobě gravíru, vyrytého do zapínání.

Šperky, které probouzí emoce

Letošními trendy se jako červená nit táhne symbolika a hlubší význam. Zkrátka chceme od šperků něco víc než jen na pohled krásný doplněk. Toužíme po talismanech, které nás nabijí pozitivní energií. Vyhledáváme personalizované šperky, jimiž dáváme obdarovaným najevo, že nám na nich záleží. Nosíme medailonky s gravírem na přání, náhrdelníky s písmeny nebo konstelacenáušnice ve tvaru znamení zvěrokruhu ozdobené souvisejícími drahokamy. Každý jsme originál a přejeme si, aby to odrážely i naše osobité, jedinečné a neopakovatelné šperky.

Náušnice se znamením zvěrokruhu Capricorn
Precizní zlatnická práce, barevné drahokamy a symbolika horoskopu - to jsou náušnice Capricorn.
Náušnice s písmenem
Náušnice ze 14karátového zlata ve tvaru písmene dle vašeho výběru.

Řekněte to statement náhrdelníkem

K symbolickým šperkům, které byly a stále jsou v kurzu, patří statement náhrdelníky. Tohle anglické slovíčko, které se dá přeložit jako „prohlášení“ nebo „vyjádření“, přímo odkazuje k jejich významu. Se statement šperkem totiž jasně ukážete okolnímu světu, jaký máte názor a co je pro vás důležité. Nemůžete žít bez psího mazlíčka? Pořiďte si přívěsek ve tvaru vašeho čtyřnohého parťáka. Milujete Prahu, Bratislavu, Londýn, Paříž nebo Berlín? Díky naší kolekci Skyline si můžete ozdobit dekolt náhrdelníkem se siluetami památek populárních metropolí, ale i s motivy jednotlivých států – České republiky, Slovenska, Německa nebo historického Československa.

Náhrdelník s motivem České republiky
Náhrdelník s motivem České republiky a siluetami pražských památek.
Přívěsek ve tvaru psa s gravírem French Bulldog
Přívěsek, který vám vždy připomene vašeho čtyřnohého parťáka.

Všechny tvary a odstíny salt and pepper diamantů

Pro neotřelé šperky s hedvábně šedými salt and pepper diamanty máme v Eppi slabost už dlouho, ale letos trendují snad ještě silněji. Proto jsme se naši salt and pepper „rodinku“ rozhodli doplnit o modely se salt pepper diamanty v dalších barvách, jako je žlutá nebo červená, a v nevšedních tvarech – lozenge, superman, hexagon nebo třeba kite – které povyšují tyhle originální drahokamy na jedinečná umělecká díla.

Zlatý prsten se salt and pepper diamantem a lab-grown diamanty
Prsten se salt and pepper diamantem upoutá tvarem radiant i žlutošedým odstínem.
Zlatý přívěsek s kite salt and pepper diamantem
Diamant v červenožlutých odstínech a kite brusu vás jen tak neomrzí.
Chcete vidět ještě více šperků inspirovaných letošními trendy? Prohlédněte si naše třpytivé novinky roku 2022 a dejte nám vědět, kterým módním vlnám jste letos podlehli vy!

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky