Kam na romantickou večeři v srdci Prahy? Triton Restaurant v krápníkové jeskyni vás okouzlí

Plánujete zásnuby, oslavu výročí nebo narozenin? Pokud už jste u nás pořídili dokonalý dárek v podobě šperku a teď přemýšlíte, při jaké příležitosti ho blízkému člověku předáte, máme pro vás báječný tip! Nedávno jsme navštívili Triton Restaurant, gurmánskou restauraci v centru Prahy, která je podle nás přímo stvořená k romantické večeři spojené třeba se žádostí o ruku.

Romantická restaurace z roku 1912 s bohatou historií

Centrum hlavního města ukrývá opravdové klenoty. To nás ihned napadlo při návštěvě Triton Restaurantu, který se stejně jako naše zlatnická dílna nachází na Václavském náměstí v jednom z nejstarších měšťanských domů. Jeho historie se začala psát už v roce 1912, kdy ho společně s dodnes fungujícím čtyřhvězdičkovým hotelem Adria založil slavný hoteliér Emil Ročák. V jedinečném suterénním prostoru s krápníkovou jeskyní se tu během let vystřídalo mimo jiné i divadlo Vlasty Buriana s Osvobozeným divadlem Voskovce a Wericha nebo kabaret Revoluční scéna s biografem Hollywood. Podnik však zažil i temné časy. Za komunismu sloužil jako sklad uhlí, nicméně po restituci v 90. letech se naštěstí opět stal tím, pro co byl stvořen – luxusní restaurací s unikátním interiérem v centru Prahy.

Restaurace Triton Praha

Artové degustační menu v Praze, které vás nadchne

Jestli se toužíte ukrýt před ruchem velkoměsta, restaurace v krápníkové jeskyni je tím pravým místem. Název Triton Restaurant získala podle jména syna mořského boha Poseidóna, a vedle krápníků vás tu čekají také obdivuhodné výjevy z řecké, římské a egyptské mytologie, díky kterým si budete připadat, jako byste se ocitli v úplně jiném časoprostoru.

Restaurace Triton
Restaurace Triton v Praze

Ale není to jen interiér, který nám učaroval. Zamilovali jsme si i pokrmy vznikající pod taktovkou šéfkuchaře Tomáše Kohúta, založené na výjimečných surovinách v neotřelých kombinacích, které nejenže pohladí vaše chuťové pohárky, ale najíte se jich i očima, protože vypadají jako umělecká díla. Vyzdvihnout musíme také vedoucího restaurace Josefa Lišku, který se o nás v průběhu večera velmi pozorně staral a jeho profesionální péče dodala celému zážitku úplně nový rozměr.

Degustace v restauraci Triton
Degustace v restauraci Triton

Naše čtyřchodové L’Atelier Gourmet menu s aperitivem a vinným párováním začalo úžasným šlehaným máslem s domácím pečivem, pokračovalo topinamburovými kornoutky s brynzou, tatarákem z jelena s marinovanou hruškou a smrkovým medem, pečenou treskou servírovanou ve stylu hosomaki s japonskou omáčkou Yakiniku, kimchi a kaviárem ze pstruha a holubem à la Bruant Ortolan s krupicovými noky, ovocem a omáčkou z Armagnacu. A sladká tečka? Ta byla famózní. Vedle čokoládového dezertu s lískovými ořechy, citrusem Calamansi a zmrzlinou jsme si moc pochutnali na mrkvovém dortu, který je součástí speciálního Candlelight menu.

Degustace v restauraci Triton
Degustace v restauraci Triton

Třpytivé překvapení odhalte až po dezertu

Kromě námi vyzkoušeného a vynikajícího L’Atelier Gourmet menu si tu můžete vybrat ze stálé nabídky jídel nebo vyzkoušet české degustační menu s českou klasikou v netradičním kabátku. Na své si tu ale přijdou i všichni, kteří nejí maso – bezmasá nabídka je za nás jedním z nejoriginálnějších vegetariánských menu v Praze. A jestli hledáte romantickou restauraci v Praze, kde vaši polovičku obdarujete valentýnským šperkem a společně oslavíte svátek lásky, budete nadšeni z valentýnského menu.

Degustace v restauraci Triton
Degustace v restauraci Triton

Jen si to představte. Večer krásně plyne, krápníkovou jeskyni romanticky ozařuje světlo svíček a vy jste právě dojedli poslední sousto. Teď je ta pravá chvíle vytáhnout krabičku se zásnubním prstenem nebo šperkem k výročí, který vám bude navždy připomínat důležitý okamžik a společný čas strávený v této výjimečné zážitkové restauraci v Praze.

Zní vám to jako plán? Pak neváhejte a vytvořte si rezervaci v Triton Restaurant ještě dnes.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky