Tipy na romantické zážitky (nejen) na Valentýna

Přiznejte se, kdo z vás si měsíc únor spojuje hlavně se svátkem svatého Valentýna? Hm? Troufáme si tvrdit, že vás bude hodně. Ačkoliv k nám tenhle svátek připlul ze zahraničí, každoročně na nás romantický duch lásky dýchá ze všech koutů už od konce ledna.

A protože dýchl i na nás, rozhodli jsme se s vámi podělit o naše nejkrásnější, nejpřekvapivější a nejromantičtější zážitky. Prozradíme vám, čím nás naše drahé polovičky dokáží potěšit a jaké maličkosti jsou podle nás ty nejdůležitější. A pokud nejste zrovna vyznavači Valentýnu, nevadí. To ani někteří z nás ne, a přesto si trochu té romantiky občas necháme líbit. A navíc – následujícími tipy se rozhodně nemusíte omezovat pouze na Valentýna. Věříme, že v nich naleznete kapku inspirace i na kterýkoli jiný den v roce.

Bára: květinová zásilka v modré

Můj romantický zážitek je z poměrně nedávné doby. Vtipné na něm je, že ačkoliv se samozřejmě týká i mé drahé polovičky, v oné samotné chvíli to bylo spíše „o něm bez něj“.

Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše. Už nějaký ten pátek dělám #officejob jak vyšitý a vždy jsem tajně doufala, že jednou obdržím kytici do práce. Je to sice jedno velké cliché, ale upřímně jsem tiše záviděla každé kolegyni, které se to poštěstilo – ať už od neznámého ctitele či od partnera.

Mám narozeniny 20. prosince a ty poslední vyšly zrovna na čtvrtek, takže pracovní den jak se patří. S přítelem jsme měli domluvenou večeři na půl sedmou. Přes den jsem tak odpočítávala každou minutu a představovala si, co dobrého v The Eatery ochutnáme a jak si večer pěkně užijeme. Byly dvě hodiny po obědě, když k nám dorazil kurýr z květinářství Kytky od Pepy, ze kterého obvykle odebíráme každý týden květiny. Jenže teď byl prosinec a my jsme službu na měsíc přerušili, jelikož jsme měli dostatek dekorací z darů lesa... Inu, byla jsem v první moment trochu zmatená a ptala se sama sebe: „Co tu jako dělají?!“ Když jsem otočila hlavu zpět k počítači, v tu ránu kurýr zahlásil větu, na kterou už skoro čtyři roky čekám: „Máme tady nějakou Barboru Reinerovou?“ „Ehhh, ano, tady…“ špitla jsem a najednou si všimla té obří kytice, která byla dvakrát větší než má hlava. Radost to pro mě byla veliká, protože jsem to absolutně nečekala. A navíc mě potěšilo, že přítel zvolil květiny v barvě, kterou jsem v poslední době úplně posedlá – v kobaltově modré. Resumé – i když si občas myslíte, že vás ten druhý neposlouchá, tak poslouchá! Jen na ty nejlepší věci si člověk holt musí počkat. :)

Evča: cesta vlakem šitá na míru

Samu seba by som považovala skôr za anti-valentínsky typ, ktorý má svoj vlastný pohľad na romantiku. Predstava červených ruží mi naháňa husiu kožu a zo všetkých prsteňov by som chcela ten bez diamantu, pretože klasika, to nie je pre mňa. Akokoľvek, mala som to šťastie a našla som podobne naladeného teraz už manžela.

Rada sa vraciam k jednému z našich prvých rande, ktoré sa zhodou okolností udiali na Valentína. V tej dobe sme obaja študovali v Dánsku a pre náš celodenný výlet som si mala doniesť len kartu na vlaky. To, že som nevedela kde pôjdeme tomu pridalo rúško zaujímavosti.

Ako prvé som ráno dostala kyticu margarétok, čo bol prvý dobrý znak :) Po nástupe do vlaku vytiahol Kiril z ruksaku koktejlové poháre, predmiešaný drink, a dokonca aj umbrelky, aby to malo nejaký class. Nasmiali sme sa polka vagónu pretože bezprostrední spolucestujúci Dáni mi dávali jasne najavo, že by sa so mnou radi vymenili. Cieľom našej cesty bol prírodný park a akvárium, čo bola úžasná voľba pre mňa, milovníka zvierat a vody.

Mám veľké šťastie, že som našla svoju polovičku, ktorá ma dobre pozná a takto prekvapuje neustále. Precestoval za mnou polku Európy, na ďalšieho Valentína mi venoval hviezdu vo vesmíre pomenovanú po mne (áno, aj to sa dá :) a zásnubný prsteň mám osadený magickým alexandritom.

  • Cluster prsten s morganitem, safírem, olivínem a diamanty Kenny
    Cluster prsten s morganitem, safírem, olivínem a diamanty Kenny
  • Stříbrný minimalistický náhrdelník s padparadscha safírem Glosie
    Stříbrný minimalistický náhrdelník s padparadscha safírem Glosie
  • Náušnice Toi et Moi s lab-grown diamantem a safírem Aroha
    Náušnice Toi et Moi s lab-grown diamantem a safírem Aroha
  • Zlatý prsten s cushion salt and pepper diamantem Reeva
    Zlatý prsten s cushion salt and pepper diamantem Reeva
  • Růžový keramický přívěsek ve tvaru srdce s diamantem Dafni
    Růžový keramický přívěsek ve tvaru srdce s diamantem Dafni

Zuz: romantika v doprovodu vodních živlů

Zadání znělo jasně – nejromantičtější zážitek mého dosavadního života. No jo, jenže který vybrat, když jsme jich s přítelem za těch 9 let společného života zažili tolik. Fajn, povím vám od každého trochu. :)

Mezi nejsilnější zážitky, které se mi vryly do paměti, patří koupačka ve vodopádech v Bavorsku. Nejen, že výhled tu byl absolutně dechberoucí, ale ten pocit, že jsem překonala sebe samu při výlezu něčeho tak vysokého a příkrého? K nezaplacení. Přítel mě celou dobu povzbuzoval a jsem mu za to vděčná. Slunce pálící do zad, vyhřáté kameny, průzračná voda a my dva... Jsem dojatá ještě teď! :)

Další romantiku jsme zase zažili během snídaně u jezera Lago di Garda. Prostřený stůl, který nám přichystali naši báječní hostitelé přímo pod tomelem japonským (strom, na kterém roste kaki) a do toho vůně všeho kvetoucího. Citlivě zrenovovaný středověký dům v kombinaci se zelení kolem dotvářely nezapomenutelnou atmosféru. Ten pocit štěstí si vybavím pokaždé, když si na tuhle chvíli vzpomenu.

Nakonec přidám ještě něco z domoviny. Jedná se o zážitek nedávný. Splnili jsme si sen a ubytovali se v pohádkovém Chateau Mcely. Milí čtenáři, to bylo tak skvělý! Tříchodový oběd a procházka zasněženým zámeckým parkem byly jen předehrou. Při vychutnávání si odpolední kávy v prostředí zimní zahrady jsme se už zase těšili na následný wellness ve venkovní vířivce a finské sauně. Ten jsme si naplánovali přesně na západ slunce, takže kýč jako blázen. Venku mínus 7 stupňů, my ve vířivce a kolem se vznáší pára. Za svitu drobných světýlek pozorujeme růžovo-modrou oblohu se zapadajícím sluncem. Pak se otočíme a za námi Měsíc obřích rozměrů v úplňku? Taky to do teď nechápu. Achjo, zase jsem dojatá. :D

  • Zásnubní prsten Toi et Moi s moissanity Luca
    Zásnubní prsten Toi et Moi s moissanity Luca
  • Minimalistické bezel náušnice se salt and pepper diamanty Tofine
    Minimalistické bezel náušnice se salt and pepper diamanty Tofine
  • Náhrdelník s rutilovým křišťálem, olivínem a diamantem Milly
    Náhrdelník s rutilovým křišťálem, olivínem a diamantem Milly
  • Zásnubní prsten s diamanty Diana
    Zásnubní prsten s diamanty Diana
  • Zlatý prsten s tsavorit granátem a diamanty Sewyn
    Zlatý prsten s tsavorit granátem a diamanty Sewyn

Kačka: překvapení ukryté v průvodci

Můj zážitek se odehrál krátce potom, co jsme se s přítelem minulý rok vrátili z dovolené. Měli jsme před sebou ještě pár volných dní, chlap proto zavelel a navrhl, jestli nezajdeme v pátek na nějakou dobrou véču. Tak jo, nahodím teda malé černé a jde se.

Když jsme se v restauraci usadili, přítel říká, že pro mě má překvapení a zda ho chci dostat jako předkrm, nebo jako dezert. Protože jsem samozřejmě ženská zvědavá, dostala jsem ho ještě před prvním chodem. Předal mi dárkovou taštičku, ze které vykukovala nějaká knížka. Upřímně, v první chvíli jsem si myslela, že je to nějaký katalog. Aha, asi nám mám už vybrat dovolenou na příští rok!

Jak velké bylo mé překvapení, když jsem z tašky vytáhla turistického průvodce po Londýně. Počkat… Cože, Londýn? My ale neletíme do Londýna, nebo jo? Když jsem průvodce otevřela, vypadly z něj letenky, potvrzení k rezervaci hotelu a především – vstupenky do Warner Bros. Studia. Abych to upřesnila, navštívit filmové ateliéry Harryho Pottera a celkově Londýn bylo mým snem už opravdu hodně dlouho. Příteli jsem každoročně vyhrožovala, že jestli to na nadcházející rok konečně společně nenaplánujeme, vezmu to do vlastních rukou. Nakonec to dopadlo přesně naopak a za mými zády to naplánoval on sám. :)

Kromě celé té tajné akce, o které jsem pak poslouchala v průběhu naší večeře, mě hrozně dojal i způsob, jakým mi přítel překvapení předal. Cestovní průvodce, do kterého všechno schoval, teď pro mě má úplně jinou hodnotu, než kdybych si ho na ten výlet koupila sama. Navíc jsem se dozvěděla, že měl vše zařízené už více jak půl roku dopředu! Dodneška ho obdivuju za to, že mi to dokázal tak dlouho neprozradit.

Doufáme, že vám článek poskytl alespoň trochu inspirace a že v něm najdete motivaci k romantickým gestům. Ať už na Valentýna, narozeniny nebo třeba jen tak, v jakýkoli běžný den. Ta radost v očích druhého je přeci k nezaplacení! Budeme rádi, když se s námi také podělíte o své romantické zážitky. Třeba se jimi inspirujeme zase my.

  • Prsten s kite salt and pepper diamantem Bjorn
    Prsten s kite salt and pepper diamantem Bjorn
  • Unikátní zásnubní prsten s mechovým achátem a diamanty Vinka
    Unikátní zásnubní prsten s mechovým achátem a diamanty Vinka
  • Stříbrná kolekce šperků s turmalíny, tanzanity, rubíny a diamanty Halli
    Stříbrná kolekce šperků s turmalíny, tanzanity, rubíny a diamanty Halli
  • Zásnubní prsten s diamanty Kristia
    Zásnubní prsten s diamanty Kristia
  • Stříbrný eternity prsten s lab-grown diamanty Khalid
    Stříbrný eternity prsten s lab-grown diamanty Khalid

Autor: Katka H.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky