Jak originálně darovat peníze na svatbu

Mnoho párů si v dnešní době jako svatební dar žádá peníze. Jednoduché a praktické. Jen událost jako je svatba si tak trochu říká o speciální balení. Abyste nemuseli dlouho vymýšlet, jak originálně zabalit peníze jako svatební dar, máme pro vás pár tipů.

1. Využijte kouzlo domácích spotřebičů

Není jednoduché vymyslet jakýkoliv dárek, natož svatební dar. Pokud si to trošku zjednodušíte darováním peněz, zkuste být kreativní. Vytvořte z recese svatební dar, který bude na první pohled vypadat, jako výbava do novomanželské domácnosti. Krabici od kuchyňského mixéru, sady příborů nebo retro talířů naplňte kupou bonbonů, mezi které schováte bankovky a mince.

Krásně vypadá taky klasický litinový mlýnek na maso, kde do každého otvoru zastrčíte srolovanou bankovku. Připojte veselý návod k namletí milionů a zaručujeme vám, že „kouzelný mlýnek“ bude hitem každé svatby.

Svatební plánovač
Mějte svatební přípravy pod kontrolou

Plánování svatby není jednoduchá věc. Abychom vám vše co nejvíce usnadnili, připravili jsme pro vás podrobný svatební plánovač, ve kterém vás provedeme celými přípravami krok po kroku. S ním vás budou přípravy svatebního dne bavit a budete mít jistotu, že na nic důležitého nezapomenete.

2. Svatební hra s bohatým cílem nebo hlavolamy

Na internetu pořídíte hru, u které si novomanželé váš peněžní dar musí nejdříve „vysoutěžit“. Předáte jim tubus, ve kterém jsou schované peníze a dlouhý svitek plný úkolů, rébusů a luštění. Jestli jsou nevěsta se ženichem tak trochu hračičkové, určitě se u rozbalování pobaví.

Skvělé jsou taky hlavolamy se skrýší. Na první pohled obyčejné dřevěné krabičky, do kterých je ale dost složité se dostat. Není potom nic jednoduššího než hlavolam pořídit, ukrýt do něho finanční obnos a zacvaknout. Jen ať si ženich s nevěstou lámou hlavu!

3. Poskládejte z peněz origami

Peníze jako svatební dar vždy vyžadují trošku kreativity. Japonské skládání z papíru origami nám v tom hezky pomáhá. Na YouTube nebo Pinterestu najdete návody na skládání různých tvarů z bankovek. I když jsou v návodech často dolarovky, s našimi českými penězi to taky dobře funguje.

K svatbě se hodí hodně srdíček. Jestli nejste fanoušci manuálních činností, vezměte bankovku větší hodnoty, složte jedno srdce a lehce ho přilepte k přání. Pokud ale rádi skládáte, zapojte klidně celou rodinu a místo jednoho dvoutisícového srdce seskládejte dvacet stovkových srdíček.

Malé origami rybičky vypadají zase krásně zavěšené v kulatém akváriu nebo kupte deštník a na jeho konce zavěste bankovky, které budou složené do tvaru kapek.

Kytka vytvořená z peněz

4. Svatební dar z peněz, co nejvíce personalizujte

Nevěsta, ženich nebo oba jsou vaši blízcí, kteří vás chtějí mít na svém velkém dni a vy jim můžete už jen zabalením dárku dokázat, že si toho vážíte. Promyslete proto svatební dar do těch nejmenších detailů. A pokud má ženich nebo nevěsta nějakou charakteristickou profesi, půjde vám to o hodně lépe.

Novomanželům z lékařského prostředí schovejte peníze do obrovské injekční stříkačky. Policistům ke každé darované bankovce připojte pokutový bloček, který vtipně vypište a hasič bude nadšený z hasičské helmy plné mincí.

Manželský pár

5. Truhličky, poklady a pokladničky

Doteď jsme darovali jen papírové peníze, ale efektní je svatební dar i ve formě mincí. Nejlepší je si nějaký čas schovávat ty, které nejsou moc používané, aby se perfektně leskly a připomínaly opravdový poklad. Pak už je můžete jen nasypat do truhličky, skleněné lahve nebo koupit pokladničku přímo pro novomanžele.

Pokud vám budoucí manželský pár ve svatebním oznámení dal najevo, že by si přál raději finanční dar, budou nadšení, že jste si dali záležet a pojali to v rámci možností netradičně.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky