Šperky se zvířaty a jejich symbolika

Svět fauny představuje nevyčerpatelnou studnici inspirace již od pradávných dob. Lidé věřili, že je zvířata chrání, disponují nadpřirozenou silou a energií a že nám jejich přítomnost v našem životě může ledacos prozradit. Dodnes jsou zástupci živočišné říše oblíbenými symboly – volíme si je za maskoty, v různých podobách si je necháváme tetovat na svá těla nebo je nosíme na krku v podobě přívěsku. Pojďte se s námi podívat, jakou symboliku v sobě jednotlivá zvířata ukrývají a s jakými vlastnostmi je spojujeme. Třeba se v některém najdete i vy.

Není vůbec divu, že se zvířata s popularitou uvelebila právě i ve světě šperků. Můžeme-li do klenotů ukrýt odkaz nekonečna nebo znak karmy, proč jejich pomocí nevyjádřit i svou lásku k němým tvářím? Šperk navíc představuje trvalý talisman, který můžete nosit pro štěstí, darovat ho milované osobě nebo jeho pomocí vyjádřit, jací jste.

Oblíbenou volbu představují nejen přívěsky se zvířaty, ale i stylové náramky či originální prsteny v tomto stylu. Na své si přijdou jak minimalistky, které dávají přednost jednoduchosti a kráse ušlechtilého kovu, tak i ženy s láskou k drahým kamenům.

Přemýšlíte, které zvířátko si vybrat za to „své“? Při hledání pravého kousku se můžete jednoduše řídit tím, jaký k danému zvířeti máte vztah nebo který živočich vás svým vzhledem fascinuje. Chcete-li však jeho prostřednictvím vyjádřit něco víc, zaměřte se na symboliku – v následujících řádcích vám prozradíme, co který živočich znamenal již pro naše pradávné předky. Zjistíte, jaké zvíře se k vám hodí a jaká je jeho symbolika. Následující charakteristika vám může sloužit i jako skvělá pomůcka v případě, že šperk se zvířátkem vybíráte jako dárek a nevíte, pro který se rozhodnout.

  • Stříbrný přívěsek psí tlapka a srdce Jeana
    Stříbrný přívěsek psí tlapka a srdce Jeana
  • Stříbrný přívěsek jednorožec Unicorn
    Stříbrný přívěsek jednorožec Unicorn
  • Jemný stříbrný přívěsek se včelou Bee
    Jemný stříbrný přívěsek se včelou Bee
  • Stříbrná sovička s citrínem Cara
    Stříbrná sovička s citrínem Cara
  • Stříbrný přívěsek ve tvaru hvězdice Stars
    Stříbrný přívěsek ve tvaru hvězdice Stars

Symbolika zvířat

Pes

Nejlepší přítel člověka patří bezpochyby k nejoblíbenějším zástupcům zvířecí říše. Kromě bezmezné oddanosti a věrnosti symbolizuje pes také ochotu bojovat proti nespravedlnosti. Stojíte-li si za svým, ať se děje cokoliv, je to právě pes, kdo se k vám hodí nejlépe. Šperkem ve tvaru psa či psí tlapky se také vyjádříte jako ušlechtilý a loajální přítel.

Kočka

Kočka představuje trpělivost, nezávislost a eleganci. Jestliže víte, co v životě chcete a dokážete si za tím jít, je pro vás kočka tou pravou volbou. Vzhledem k tomu, že jsou kočkovité šelmy známé jako skvělí lovci, symbolizuje toto zvíře také silnou intuici a um počkat si na ten správný moment. Díky její schopnosti vidět ve tmě můžeme kočku přirovnat k člověku, který rozpozná i to, co ostatní snadno přehlédnou.

Sova

Máte perfektní přehled o tom, co se kolem vás děje? Nic vám neunikne a přesně víte, kdy je správný čas jednat? Pak se ztotožňujete se sovou. Noční zástupce ptačí říše symbolizuje inteligenci, hlubokou moudrost i bohatství. Přítomnost sovy taktéž značí změnu – plánujete-li tedy velké životní kroky, bude sova vaším ideálním talismanem.

Želva

Želva je díky své dlouhověkosti považována za symbol dobrého zdraví. Představuje taktéž porozumění a odhodlání. Jste-li vytrvalí a k problémům přistupujete se značným odhodláním, je želva vaším spřízněným zvířetem. Její krunýř bývá přirovnáván ke štítu, který nás chrání na cestě životem.

Slon

Jste-li silně rodinně založení a je pro vás důležitá láska a lidské pouto, pořiďte si šperk se slonem. Největší savec světa je znám nejen jako symbol štěstí, ale představuje také energii, moc a houževnatost, se kterou zvládnete i dlouhé cesty do neznáma. Jeho impozantní vzhled vypovídá o síle vaší osobnosti.

Motýl

Navenek působíte křehce, ale ve skutečnosti ustojíte ledacos? Pak vás nejlépe charakterizuje motýl. Živočich, který v sobě dokáže skloubit krásu a zároveň zranitelnost, se stane perfektním talismanem ve chvílích, kdy vás čekají výrazné změny. Díky jeho schopnosti létat se snadno přenesete i přes náročné situace a budete se cítit svobodnější.

Srnka či jelen

Tento půvabný živočich znázorňuje soucit, milost a přežití. Jelenovití si vás získají, pokud jste citliví a máte silnou intuici. Každou výzvu přijímáte s grácií a stejně dobře se s ní dokážete i vyrovnat. Šperk ve tvaru jelena se hodí jako talisman pro pokorného a mírumilovného člověka.

  • Stříbrný přívěsek ve tvaru delfínka Defience
    Stříbrný přívěsek ve tvaru delfínka Defience
  • Stříbrný přívěsek želva Turtle
    Stříbrný přívěsek želva Turtle
  • Stříbrný přívěsek ve tvaru psa s gravírem German Shepherd
    Stříbrný přívěsek ve tvaru psa s gravírem German Shepherd
  • Přívěsek ve znamení Blíženců se safírem a diamanty Gémini
    Přívěsek ve znamení Blíženců se safírem a diamanty Gémini
  • Půvabná jantarová kočka ve stříbrném přívěsku Meow
    Půvabná jantarová kočka ve stříbrném přívěsku Meow

Tak jak jste na tom vy? Který živočich se nejlépe hodí k vám, případně k vašim blízkým? Pokud byste snad měli jiného zvířecího favorita, kterého jste nenašli v naší nabídce a rádi byste se ozdobili šperkem s jeho symbolem, neváhejte nás kontaktovat. S radostí vám vyrobíme přívěsek či jiný šperk na přání!

Autor: Katka H.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky