5 nejlepších míst, kam za výběrovou kávou v centru Prahy

Od našeho posledního článku s kávovou tématikou už uběhl nějaký ten pátek (přesněji půl roku!), a také se přihodilo spousta věcí. Jako třeba naše únorové přestěhování do srdce Prahy! A to už je velký zásah do života firmy i jeho členů. Posledně jsme se podívali, kam za výběrovou kávou na Smíchově. Nyní je čas posunout se o dům dál stejně jako náš office, a představit vám 5 top kaváren v centru Prahy, kde vás rovněž pohostí výběrovou kávou vytříbené chuti. Těžko definovat, kde je nejlepší káva v Praze, ale naše chuťové buňky se zaměřily na ty nejlepší kavárny v centru: EMA espresso bar, One Sip Coffee, Original Coffee, Super Tramp Coffee a Urban Café.

EMA espresso bar

Pamatujete si, jak jsme v minulém díle psali o Café Lounge? EMA espresso bar je jeho sestřičkou na druhém břehu. Najdete ji pár kroků od Masarykova nádraží anebo kousek od jednoho z výstupů metra linky B – Náměstí republiky, přesněji v ulici Na Florenci 1420/3. EMA je na české kávové mapě od roku 2015 a svým interiérem patří mezi jedny z prvních espresso barů, které se po skandinávském vzoru začaly v Praze otevírat. Když vejdete dovnitř, pohltí vás nejen vůně kávy, ale také rušná atmosféra, kde se čeština střídá se všemi světovými jazyky. EMu totiž najdete snad v každém kávovém průvodci, pokud se bavíme o tzv. třetí kávové vlně (reflektování kvality původu kávy jako suroviny). A proč právě EMA? Protože sídlí v objektu, kde naleznete i knihovnu Univerzity Karlovy, a možná si nejeden z vás vzpomene na první větu ze slabikářů: Ema mele maso. V interiéru naleznete i původní školní židle, abyste se na školní léta rozvzpomněli ještě lépe.

V EMě si můžete pochutnat na všech teplých i studených nápojích na espresso bázi, na filtrech, pro nekávomilce na horké čokoládě nebo čajích a samozřejmě na dezertech, které sem vozí každé ráno čerstvé, od cukrářek z Café Lounge. Jste-li posedlí domácí přípravou kávy, jistě vás potěší i pár baristických drobností, které si zde můžete zakoupit.

Otevírací doba: Po – Pá 8 – 20 h , So – Ne 10 – 18 h

IG: @emaespressobar

One Sip Coffee

Tuto malou kavárnu najdete pěkně skrytou na příjemném místě v Haštalské ulici 755/15, tedy v samotném srdci Prahy. Když se zaposloucháte do příběhu “onesipu”, tak je to jak reklama na heslo, že nic není nemožné a že když se chce, tak jde všechno. Hlavně když to děláte srdcem. Zdenda a Adam byli milovníci kávy už nějakou dobu a pak je souhra náhod dovedla k myšlence společné kavárny, kterou nakonec dokázali připravit a otevřít v rekordním čase. Nyní zde budou již něco málo přes rok. Kluci jsou jinak dost aktivní i mimo svoji kavárnu. Se svým pojízdným kávovým barem aka popelnice se zúčastňují různých marketů anebo charitativních akcí – jak říkáme, jsou to opravdový srdcaři. Takže pokud byste si je chtěli někam přizvat, stačí je kontaktovat. V Haštalské si můžete pochutnat na všech nápojích založených na espresso bázi nebo filtrech (z pražíren Hasbean nebo Round Hill Roastery) a vždy zde najdete i něco dobrého na zub. Pokud máte rádi osobní přístup, zastavte se za nimi na kus řeči a skvělý kafe!

P.S. Nám připravili flat white i pár minut po zavíračce – tomu se říká legendární prozákaznický přístup!

Otevírací doba: Po – Pá 9 – 18 h , Ne 10 – 17 h

IG: @onesipcoffee

Super Tramp Coffee

Hledáte opravdu pěkně skryté místo, kde vás nikdo nebude rušit, přesto budete v centru Prahy? Tak v tom případě je Super Tramp Coffee tou pravou kavárnou pro vás! Kdo by to byl řekl, že se dá tak krásně odpočívat pár metrů od Národní třídy? Kavárnu objevíte ve dvorku na adrese Opatovická 160/18, ale podle mapy to není zas tak jednoduché. Každopádně kdo hledá, ten najde!

V samotném vnitřním prostoru kavárny není tolik míst na sezení, ale jakmile je jarní/letní/teplá podzimní sezóna, tak si můžete užít posezení u dlouhých lavic nebo na schůdkách venku a bude vám fajn.

I zde naleznete všechny známé kávové nápoje na espresso bázi nebo připravené alternativními metodami. Pokud váháte mezi čajem nebo kávou, doporučujeme dát si cascaru s pomerančem – v zimě teplou, v létě studenou. Milovníci sladkého i slaného si zde přijdou na své a dokonce i vínoví fajnšmekři, protože tu mají pár vín od autentistů.

Ještě malá zajímavost – v kavárně mají plně funkční gramofon a dostatek kvalitní hudby – to se jen tak někde nevidí (neslyší).

Otevírací doba: Po – Pá 8 – 21 h , Ne 10 – 17 h

IG: @supertrampcoffee

  • Personalizovaný stříbrný přívěsek Staroměstský orloj
    Personalizovaný stříbrný přívěsek Staroměstský orloj
  • Personalizovaný přívěsek s diamantem Metronome
    Personalizovaný přívěsek s diamantem Metronome
  • Personalizovaný přívěsek Tančící dům
    Personalizovaný přívěsek Tančící dům
  • Stříbrný náhrdelník města Praha
    Stříbrný náhrdelník města Praha
  • Personalizovaný přívěsek Kafka
    Personalizovaný přívěsek Kafka
  • Stříbrný náhrdelník Československo
    Stříbrný náhrdelník Československo
  • Stříbrný náhrdelník Česká republika
    Stříbrný náhrdelník Česká republika

Urban Café

Naším posledním tipem je kavárna, která je ze všech zmíněných nejnověji otevřená. Je to pár měsíců, co se nedaleko Bílé labuti zkrášlil prostor, který vás přitáhne nejenom vůní kávy, ale i interiérem. Na Poříčí 1061/37 uvidíte za velkými okny celou jednu stěnu zaplněnou zelení a nasvícenou fialovými lampami. Moc soukromí si zde neužijete, protože se tu můžete posadit k jednomu dlouhému (kontaktnímu) stolu pro více kavárenských povalečů anebo do okna, a sledovat projíždějící tramvaje, ale třeba se s někým novým seznámíte. Každopádně na kávě si zde pochutnáte všemi deseti! Aktuálně mají na mlýnku zrno od berlínské pražírny Fjord. A co zde doporučujeme my? Řekněte si o ledový flat white! Nejspíše ho neuvidíte v nabídce, ale barista vám jej vystřihne par excellence! Jinak v nabídce naleznete vše, co milovník výběrové kávy očekává.

Otevírací doba: Po – Pá 8 – 18 h , So 10 – 18 h

IG: @cafeurbanpraha

Možná tato místa už dávno znáte, možná jsme vás inspirovali k novým kávovým návštěvám. Budeme rádi za vaše komentáře nebo za vaše tipy na další zajímavé podniky. S tímto kávovým seriálem budeme určitě pokračovat, tak nás pečlivě sledujte i nadále. A ještě nezapomeňte na náš instagram, kde sledujte #eppiprague, kam se snažíme přidávat zajímavá místa v okolí našeho officu, tedy ze samotného srdce Prahy. ♥

Autor: Bára R.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky