5 svěžích tipů, jak se naladit na jaro

Také už se nemůžete dočkat jara? Astronomický první jarní den spojený s jarní rovnodenností byl sice už včera, ale venkovní teploty tomu zatím tolik neodpovídají. My už odpočítáváme dny do časového posunu, těšíme se na ospalé sluníčko, které nás bude tahat z postele, na to, až se teplota venku daleko vzdálí nule a začnou kvést stromy; těšíme se na svěží jarní vánek i voňavý déšť. Máte to podobně, nebo se vám pořád nedaří naladit na jarní vlnu? Čtěte dál a ta pravá jarní nálada na sebe nenechá dlouho čekat, to garantujeme.

Obklopte se květinami

Zasaďte bylinkyZaručený tip, který vás dostane do té správné jarní nálady, asi tušíte – jsou to 100% květiny. Už od února je sezóna tulipánů a hned po nich tu máme narcisy. Jeden pugét vás rozhodně nezruinuje a na pracovním stole nebo v obýváku udělá spoustu parády, a navíc provoní interiér.

Březen je měsícem pro setí semínek a výsadbu všemožných rostlinek a bylinek, a i pokud jste zahradničení ještě nezkusili a nemáte ani zahradu nebo balkón, rozhodně doporučujeme tuhle oblast prozkoumat. Je super jednoduché nechat vyklíčit řeřichu, ale i bazalku nebo mátu na okenním parapetu. Malinké rostlinky deroucí se za sluníčkem ve vás určitě vzbudí tu pravou jarní náladu. A jak chutnají!

Pořiďte si něco hezkého

Velké klišé, které ale funguje! Zejména my ženy jsme často motivovány právě tím novým kouskem, znáte to dámy, viďte? Nová sukně či šaty jsou spolehlivým hnacím motorem a funguje to i v tomhle případě. S novým kouskem v šatníku se budete pořádně těšit na přicházející roční období, kdy jej budete moct vyvětrat. PS: Co takhle nový šperk na jaro? :)

  • Zlatý přívěsek s modrým opálem Renny
    Zlatý přívěsek s modrým opálem Renny
  • Decentní perlové náušnice Danne
    Decentní perlové náušnice Danne
  • Cluster prsten s rhodolit granátem, safírem, morganitem a olivínem Bluma
    Cluster prsten s rhodolit granátem, safírem, morganitem a olivínem Bluma
  • Minimalistické náušnice s modrými safíry Daina
    Minimalistické náušnice s modrými safíry Daina
  • Stříbrný eternity prsten se švýcarskými topazy a zirkony Ednah
    Stříbrný eternity prsten se švýcarskými topazy a zirkony Ednah

Užívejte sluníčka

Jarní slunce je mírné a ačkoli vás asi do čokoládova neopálí, má nesporné léčivé účinky. Po zimě všichni trpíme nedostatkem vitamínu D, který přirozeně vstřebáváme přímo ze sluníčka, takže nepropásněte šanci a kdykoli se vyjasní, utíkejte ven nebo alespoň vystrčte hlavu z okna. Stačí pár minut – vystupte třeba o zastávku dřív a sluňte se chvilku při chůzi – dobrá nálada jako bonus zaručena.

Zkuste novou aktivitu

Ať už se bude jednat o zbrusu nový koníček nebo se jen vrátíte k pravidelnému pohybu, věřte, že začít s něčím na jaro funguje zaručeně. Březen je daleko lepším startem, ať už se pustíte do výletování nebo fotografování, cílíte na postavu do plavek nebo plánujete kariérní změnu – právě teď je ten nejlepší čas se do toho pustit!

Autor: Joll

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky