Inspirace z Instagramu a naše tipy na zajímavé profily

Instagram je v dnešní době milovaný i nenáviděný a už dávno není jen o zachycení instantního okamžiku. Z této sociální sítě se stává čím dál oblíbenější platforma jak pro běžné uživatele, tak pro firmy. A proč? Protože vstřebávat vizuální materiál pouze očima je mnohem jednodušší a příjemnější, než číst dlouhosáhlé, a leckdy nudné, statusy na Facebooku. Na fotografii nebo video vám zaregauje mnohem více lidí, protože je to zkrátka easy peasy. A pokud máte cit pro oko a estetiku v malíku, může se z vašich fotek stát opravdový lajkostroj, který vám pohladí ego. O tomhle ale dnešní článek nebude.

Tentokrát jsme vás nechtěli zatěžovat psychologickými rozbory a tipy, co a jak na této sociální platformě dělat, chceme vás hlavně inspirovat! Pojďte se s námi podívat, kde se inspirujeme, bavíme anebo tak trochu vzděláváme my!

Já, Joll, Katka a Veru jsme opravdu nadšené Insta grlz, takže se s vámi moc rády podělíme o naše nejoblíbenější instagramové profily.

Bára objevuje neobvyklé kompozice

Kdysi jsem patřila mezi instagramové hejtry, ale teď na tuhle sociální síť nedám dopustit a jsem vděčná, že už tu nějaký ten pátek profil mám a objevuji zajímavosti defacto každý den.

Moje oko je velmi kritické, takže svůj lajk nedám jen tak ledajaké fotce. Mezi svůj nejoblíbenější obsah považuju profily nabité přírodou nebo městskou džunglí v zajímavých kompozicích. Načančaná kvanta fotek ve stylu #fromwhereistand mi nic neříkají a všechny mi připadají stejné.

Konrad Langer @konaction

Jsem vášnivou milovnicí Německa, ale především Berlína. Při pravidelných cestách mi nestačí vidět jen to, co je na povrchu a v populárních průvodcích. Konrad patří k nejsledovanějším berlínským instagramistům a musím říct, že dost jeho fotek z Berlína mě inspirovalo k vlastní cestě na ona místa. Konrad nahlíží na město z různých perspektiv a ukazuje jeho krásu i z nejméně očekávaných míst, např. ze střech paneláků.

Konrad samozřejmě nefotí pouze Berlín, ale i další města, která průběžně navštěvuje. Jeho zachycení letní Bukurešti mne nadchlo natolik, že jsem si o pár týdnů později musela koupit super výhodné letenky do rumunské metropole – jak jinak než z Berlína.

Costas Spathis @spathumpa

V mém instagramovém srdci je na druhém místě řecký fotograf Costas Spathis. Jeho feed je plný uklidňujících fotek, kde se střídá pobřežní krajina s městskou a prim hraje modrá barva. Zkrátka ne nadarmo se říká, že modrá uklidňuje, opravdu to funguje! Zatím jsem nenašla profil, který by mě dokázal hodit do takového zenu jako ten s fotkami od spathumpa. Navíc z 99 % se jedná o pohledy z netradiční, ptačí perspektivy, které lze dosáhnout pouze leteckými snímky nebo dronem.

Jestli máte nervy na pochodu, jděte se sem uklidnit, hned vám bude lépe.

Paulien Riemis @paulienriemis

Nejsem velkou fanynkou fashion blogů, protože na mě ve většině případech vyskakují opakující se motivy. To člověka omrzí. Proto jsem moc ráda za tenhle belgický objev z Antwerp! Polienne má super vkus, který lahodí mému oku, a už nejednou jsem se u ní inspirovala ke koupi nějakého kousku do svého šatníku. Líbí se mi, že dokáže kombinovat nové módní výstřelky se starými a navíc se díky jejímu profilu dozvídám o značkách a designerech, kteří jsou v našich končinách naprosto neznámí.

Baví mě sledovat i její instastories, kde je kolikrát vidět, jak je někdy opravdu náročné být fashion blogerkou na plný úvazek.

Joll nachází nová místa k procestování

V mém instagramovém feedu vedou jednoznačně cestovatelé a krásné inspirativní fotky ze všemožných koutů světa. Cestování miluju a získávat inspiraci pro příští cesty, to je něco pro mě. Instagram mladého Američana Jacka @doyoutravel, který se svou přítelkyní projíždí svět, je pastva pro oči. Už jsem si nejednou uložila do cestovatelského wishlistu místa, kde vyfotil ty nejlákavější instagramové fotografie.

Katka hledá inspiraci u českých žen

Ačkoli je Instagram hlavně vizuálním médiem, pro mě osobní není jenom o pěkných fotkách. Sladěné monotematické feedy sice mému oku lahodí a ráda si u nich odpočinu, jejich inspirativnost je pro mě ale spíš jednorázová. Dlouhodobě mě baví hlavně takové profily, za kterými stojí zajímavé osobnosti a které nevypráví nějaký příběh pouze jako celek, ale u kterých má co říct každý jednotlivý obrázek.

Vybrala jsem tři ženy. Možná proto, že jsem u našeho článku o inspirativních ženách neměla svůj osobní příspěvek, ale pouze jsme vše editovala a bylo mi to trochu líto. Jsou to zároveň tři české ženy, protože si myslím, že není pro inspiraci třeba chodit úplně daleko. S nimi se také dokážu nejvíc ztotožnit a inspirace tak není jenom prázdným sněním.

Pavlína Louženská @pavlina_speaks

Protože mám v Eppi na starosti marketing, začnu Pavlínou, která je výraznou osobností české marketingové scény a je pro mě inspirací hlavně v pracovní oblasti. Pokud vám její jméno nic neříká, zkuste trochu zagooglit. A nebo si pusťte tento rozhovor. Obdivuju na ní hlavně její pracovní nasazení a zapálení pro jakýkoli projekt, do kterého se pustí. Je na ní vidět, že to, co dělá, si opravdu užívá. Líbí se mi na ní také to, že její práce má nějaký přesah, ať už v rámci spolupráce s neziskovým sektorem nebo v podobě mentoringu. Kromě toho je vtipná, otevřená a nebojí se říct, co si myslí.

Markéta Pavleye @kitchenettehome

Markéta stojí za úspěšných foodblogem Kitchenette, kam často chodím pro inspiraci na nové recepty. Její jídla nejenom skvěle vypadají díky nádherným fotkám a originálnímu foodstylingu, ale hlavně skvěle chutnají. Markéta je ale také příkladem toho, že je možné skloubit práci a kariéru se spokojenou rodinou. Ke svému blogu přidala i e-shop, stihla vydat kuchařku, ještě než se s nimi v blogerském světě roztrhl pytel, a při vaření jí pomáhají její tři děti. Její příspěvky jsou plné laskavosti, spokojenosti a pohody, což je podle mě ta ideální kombinace.

Karolína Kurková @karolinakurkova

V tomto případě asi netřeba představovat. Abyste si ale neutvořili špatný dojem – já sama jsem rozhodně nikdy neměla modelkovské ambice a se svými 166 cm bych asi do světa díru neudělala. Karolína mě ale baví tím, že i přes veškerý svůj úspěch zůstává při zemi, působí skromně a jako někdo, s kým bych hned zašla na kafe. Ačkoli je známá po celém světě, zůstala pořád českou holkou z Děčína. Nebojí se ukázat bez makeupu, její fotky vypadají opravdově a upřímně. A to vše doprovází svým jedinečným úsměvem.

Veru obdivuje nadané umělce

Jestli mám nějakou oblíbenou aplikaci, určitě je to Instagram. Popravdě na něm trávím víc času než na Facebooku a taky víc času, než bych ve výsledku chtěla.

Můžete na něm sledovat prakticky kohokoliv, lehká forma voyerství... V čem ale vidím obrovský přínos je příval různorodé inspirace. Proto nejraději sleduji lidi, kteří mají uměleckého ducha, a úplně nejlepší je, když něco vytváří rukama. Já se pak s oblibou kochám výsledky jejich práce.

Laura Callaghan @lauracallaghan

Jednou z mých oblíbenkyň je irská ilustrátorka Laura Callaghan. Tu jsem popravdě objevila přes jinou platformu, a to přes Pinterest. Nicméně od té doby je Laura mou stálicí v každodenním instagramovém feedu. Její ilustrace vznikají díky grafickému peru, tuši a akvarelovým barvám. Kreslí hlavně ženy, dívky při běžných situacích – v prádelně, u televize, na nákupech nebo při hraní videoher. Barviček se nebojí a zkrátka to má šťávu!

Na jejích webových stránkách pak najdete e-shop, kde je možné si pořídit její ilustrace v nejrůznějších formách – na obalech sešitů, nášivkách nebo tričkách. Já si brousím zuby na jeden plakátek ♥

A to že, se jejích ilustrací nemohu nabažit, by vám odsouhlasil jak můj telefon, tak notebook – zdobí totiž obě jeho plochy.

Elli Mac @elliemac.embroidery

Šikovné ručičky má také další nadaná umělkyně s instagramovým profilem elliemac.embroidery. Ellie je Britka, která na svém vintage šicím stroji vytváří neuvěřitelně krásné výšivky. Každý jednotlivý kousek vlastnoručně nakreslí a vyšije. Díky jejímu profilu se můžete podívat i na krátká videa a být tak přítomni vzniku originálních kousků.

Výsledky její práce je rovněž možné pořídit si na jejím e-shopu. Těmi si pak můžete ozdobit svoji džízku nebo další kousky oblečení.

Brooklyn Beckham @brooklynbeckham

A na třetí místo bych zařadila svůj nejnovější objev, kterým je Brooklyn Beckham. Přiznávám, že jsem zpočátku byla poněkud skeptická, jelikož příliš nefandím předem vyšlapaným cestičkám, které děti slavných rodičů bezpochyby mají. Jak už příjmení napovídá, Brooklyn je synem slavného páru fotbalisty Davida Beckhama a bývalé zpěvačky Spice Girls, vhodnější mi ale nyní přijde označení úspěšné módní návrhářky, Victorie Beckham.

Počáteční skepticismus jsem přehodnotila, jelikož se zdá, že Brooklyn nějaký ten talent rozhodně podědil a dal se na dráhu fotografa. Nedávno dokonce vydal knihu s názvem What I see, ve které najdete snímky z jeho života doplněné o popisky a pasáže, které k nim napsal sám Brooklyn. Já osobně oceňuji tu autentičnost a lehkost… no a samozřejmě se taky dozvíte něco ze života slavné rodinky. Tak bez předsudků s chutí do toho!

Tak snad se vám některé naše tipy zalíbí! Máte i vy svoji instagramovou topku, na ktetou nedáte dopustit? Podělte se s námi a hoďte nám link do komentářů! Na inspiraci se čas vždycky najde! Jinak nezapomeňte sledovat náš Eppi instagram, to je jasná věc >>> @eppi.cz! ;)

Autor: Bára R.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky