Valentýn: tipy, kam v Praze vyrazit

Opět tu máme nejkratší měsíc v našem kalendářním roce a s ním i 14. 2. – svátek všech zamilovaných, který se neúprosně blíží. Jestli stále ještě váháte, jak den lásky co nejlépe oslavit, neotálejte a pokračujte ve čtení. Tým Eppi si pro vás totiž na oslavu letošního Valentýna připravil několik tipů, kam vyrazit v Praze. A nemusíte se bát – nejedná se o žádné otřepané romantické masáže ve dvou, zapíjené šampaňským a zajídané mdlou čokoládovou bonboniérou.

Sv. Valentýn nemusí být pouze přejatým americkým svátkem plným negativních konotací. Ačkoliv my zastáváme názor, že láska by se měla oslavovat za každé příležitosti, užít si ji ve vší pompézností 14. února má také něco do sebe. Pro naše čtenáře máme proto několik neotřelých nápadů na to, co s načatým valentýnským večerem. A zuby se vám z přeslazenosti našich návrhů určitě nezkazí (no, alespoň v to doufáme).

Veru vsází na sladké okouzlení

I když budu na oko do nekonečna tvrdit, že svátek zamilovaných neslavím, stejně se příští středu chystám vyrazit do víru našeho pražského velkoměsta, abych té mé Lásce alespoň malý hold vzdala.

Pokud jako já máte slabost pro sladké, více než vřele doporučuji návštěvu letenské cukrárny Alchymista. Kdyby to bylo možné, nejraději bych existenci tohoto romantického místa s nejlepšími dorty, které jsem kdy jedla, ututlala před všemi lidmi na téhle planetě, abych si tam mohla lebedit sama. Bývá tam totiž hodně plno, ačkoliv jako zázrakem se tam vždy nějaké to kouzelné místečko najde.

P.S. Rozhodně doporučuji vyzkoušet berlinský cheesecake, ten je totiž fenomenální.

Dvacetiminutovou procházkou jsem pak odhodlaná dojít do Uměleckoprůmyslového muzea, které najdete v těsném sousedství Rudolfína, za trochou kultury. Pokud tak hledáte nějaký kulturní tip, neváhejte.

BBQ kombinuje gastro a kulturu

Jak si představuje oslavu lásky naše BBQ? Její ideální večer se, podobně jako u mě, skládá ze dvou zážitků – z jednoho gastronomického a jednoho kulturního. Je vždy nesmírně spokojená, když ji přítel vyzvedne po práci a zajdou si doLokálu Nad Stromovkouna pár „plzniček“ a její oblíbenou variaci párků s křenem a hořčicí. Lokálů je po Praze celkem 5, ale tenhle má své kouzlo, jelikož je naproti rozlehlému parku na Letné, která má v srdci Pražanů důležité místo.

Z tohoto Lokálu už to není daleko do artového kina BIO OKO, kam se dá dojít příjemnou, ne však moc dlouhou procházkou. V Oku mají na programu spoustu zajímavých filmů, kdyby vás ale náhodou nic neoslovilo, najdete tam také příjemný bar, ve kterém se dá posedět u skleničky dalšího lahodného moku. Láska přeci prochází žaludkem. ♥

  • Zásnubní prsten s pear moissanitem s výběrem velikosti North
    Zásnubní prsten s pear moissanitem s výběrem velikosti North
  • Stříbrné cluster náušnice s ametysty a drahokamy Kerrie
    Stříbrné cluster náušnice s ametysty a drahokamy Kerrie
  • Zlatý prsten s asscher a baguette salt and pepper diamanty Veli
    Zlatý prsten s asscher a baguette salt and pepper diamanty Veli
  • Zásnubní prsten Toi et Moi s moissanity Luca
    Zásnubní prsten Toi et Moi s moissanity Luca
  • Zlatý prsten s tsavorit granátem a diamanty Sewyn
    Zlatý prsten s tsavorit granátem a diamanty Sewyn

Nela doporučuje atmosféru první republiky

Pokud se už teď vidíte na svátek svatého Valentýna na nějaké pořádně dobré večeři, máme pro vás tip od naší Nely. Dobré jídlo i nevšední prostředí si perfektně vychutnáte v Cafe Savoy na Smíchově, kde na vás čeká krásná prvorepubliková atmosféra. Vyznavačům více „hospůdkového“ stylu pak doporučuje příjemný podnik Na Radnici ve Vysočanech, kam si pro změnu ráda zajde na svůj oblíbený tatarák a dobré pivko.

Jeden tajný tip: Pokud se zrovna nacházíte v centru, doporučujeme také návštěvu restaurace Kantýna, kde si krom výborného tataráku pochutnáte i na tamních řízcích, steacích, bramborácích nebo třeba božských domácích buchtách. To je prostě sen!

Bára plánuje sportovat

Jste-li spíše vyznavačem pohybových aktivit, dejte na tip naší Báry. Ta se letos chystá vyrazit na veřejné kluziště v Kasárnách Karlín. Pokud pak po bruslení budete chtít někde vydechnout, odměnou vám může být dvojka dobrého vína v její oblíbené vinárně Veltlin, která se nachází hned nedaleko od Kasáren.

Eva míří do přírody

Naše Evča doporučuje na den svatého Valentýna nestárnoucí klasiku – romantickou procházku na Vyšehradě. Ten krásný výhled na město a všudypřítomný klídeček rozhodně mají co do sebe! A její tajný tip na valentýnskou pozornost? Domácí, nádherně zdobené Lelí’s cupcakes v dárkové krabičce :) (Vezměte si je s sebou třeba na ten Vyšehrad!)

Pokud náhodou plánujete obdarovat svou drahou polovičku v tento den nějakým třpytivým šperkem, neváhejte se podívat do naší speciální valentýnské nabídky. Najdete v ní nejen klasiku v podobě srdíček a odstínů červené, ale i spoustu další inspirace.

  • Diamantové srdíčko ze zlata Tanish
    Diamantové srdíčko ze zlata Tanish
  • Stříbrný náhrdelník Infinity
    Stříbrný náhrdelník Infinity
  • Stříbrný eternity prsten s granáty Urian
    Stříbrný eternity prsten s granáty Urian
  • Diamantové náušnice ve tvaru srdce Sie
    Diamantové náušnice ve tvaru srdce Sie
  • Zlatý prsten se salt and pepper diamantem Agathe
    Zlatý prsten se salt and pepper diamantem Agathe

Tipy na filmy

Plánujete-li tento svátek strávit spíše sami, v klidu a pod dekou, i s tím vám rádi pomůžeme, a to v podobě několika filmových tipů. Pokud přeci jen máte chuť si tu lásku vychutnat se vší parádou, zachumlejte se do deky, nakupte dobroty a pusťte si jednu ze zamilovaných klasik, jako je například Zápisník jedné lásky, Lásky čas nebo (a u toho si zaručeně pobrečíte) Navždy spolu. Z novějších filmů pak můžeme určitě doporučit La La Land!

Pokud by vám dnešní dávka inspirace náhodou nestačila, nenechte si ujít náš článek z minulého roku, ve kterém se věnujeme zase o něco jiným valentýnským tipům.

A jak si ideální večer na svatého Valentýna představujete vy? Podělte se s námi o svoje tajné nápady!

  • Minimalistické bezel náušnice s tsavorit granáty Tofine
    Minimalistické bezel náušnice s tsavorit granáty Tofine
  • Prsten se zeleným turmalínem a postranními olivíny Imelda
    Prsten se zeleným turmalínem a postranními olivíny Imelda
  • Cluster prsten s citríny, rubínem a akvamarínem Bluma
    Cluster prsten s citríny, rubínem a akvamarínem Bluma
  • Minimalistické bezel náušnice se salt and pepper diamanty Tofine
    Minimalistické bezel náušnice se salt and pepper diamanty Tofine
  • Prsten s londýnským topazem a postranními švýcarskými topazy Imelda
    Prsten s londýnským topazem a postranními švýcarskými topazy Imelda

Autor: Verča

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky