Jak kombinovat v outfitech: safírové šperky

Safír – symbol pravdy, upřímnosti, věrnosti… nerada bych to prodlužovala. Safír je jednoduše sexy a nekonečně krásný. A co si budeme povídat, vypadá opravdu luxusně a tajemně. Zkrátka jako každá žena. Rozhodně se nebojte číst dál, pokud zrovna netíhnete k modré barvě. Ačkoliv je pro tento drahokam modrá nejtypičtější, safír se pyšní i dalšími, méně známými odstíny.

Říkám si, jestli jsem opravdu jediná? Nebo vám taky, když se řekne safír, v hlavě naskočí obrázek nahé Kate Winslet s obrovským náhrdelníkem v barvě benátské modři, natažené na sedačce v jedné z kajut slavného Titanicu, a soustředěný pohled Leonarda di Capria, kterému pramínky vlasů padají do oroseného čela?

Tak se držte. Po ani ne tak důkladném pátrání mě internet vyvedl z omylu. „Srdce oceánu” není safírový šperk, nýbrž náhrdelník s modrým diamantem.

Když jsem pak tedy přemýšlela nad „dalším” ikonickým safírovým šperkem, vytanul mi na mysli už jen zásnubní prsten princezny Diany, který teď hrdě na svém prsteníčku nosí Kate Middleton. Tady bych ráda vyvedla z omylu já vás – opravdu nemusíte být vévodkyně a vlastnit královský šatník, abyste podobný šperk mohla nosit. Chtěla bych se s vámi proto podělit o několik nápadů, jak tento nádherný drahokam nosit i v docela běžný den. Osobně si totiž myslím, že šperky nepatří jen k slavnostním příležitostem, ale měli bychom si jimi dělat radost každý den.

Typicky tmavě modré safíry působí opravdu uhrančivě. Ruku na srdce, která z nás by podobný šperk nechtěla nosit dnes a denně? Připravila jsem si proto pro vás 6 outfitů na 6 každodenních příležitostí, ke kterým bych safírové šperky zvolila já.

Rendez-vous

Romantická večeře, kostkovaný ubrus, zapadlá ulička a noční procházka po městě. Ve volné ruce si držím darovanou růžičku, zatímco tou druhou jsem pevně zavěšená do svého vyvoleného (v takovýchto případech je výhodné nosit batůžky). Jooo, to se to uculuji od ucha k uchu! Na těch září visací, temně modré safíry ve společnosti třpytivých diamantů. No a pak… pak se většinou probudím.

P.S. Jestli žijete můj sen, vyčešte si vysoký culík – vašesafírové náušnice pak rozhodně nikdo nepřehlédne. P.P.S. Kdyby vám náušnice byly málo, nebojte se je doplnit krásným prstenem se safírem ve stejném tvaru kapky. A pokud byste snad toužili i po dalších kouscích, můžete rovnou nahlédnout do naší kategorie šperků se safíry. Možná se tam vaše safírové sny promění v realitu!

  • Zlatý prsten s centrálním safírem obklopeným diamanty Tafne
    Zlatý prsten s centrálním safírem obklopeným diamanty Tafne
  • Zlatý prsten se safírem a diamanty Danae
    Zlatý prsten se safírem a diamanty Danae
  • Cluster prsten s morganitem, safírem, olivínem a diamanty Kenny
    Cluster prsten s morganitem, safírem, olivínem a diamanty Kenny
  • Zlaté náušnice s modrými safíry Chavonah
    Zlaté náušnice s modrými safíry Chavonah
  • Safírové čtvercové náušnice ze stříbra Medini
    Safírové čtvercové náušnice ze stříbra Medini

Sobotní snídaně na farmářských trzích

Je sobota, celý víkend máte před sebou, nemusíte brzo vstávat a můžete si dopřát dlouhou snídani na místních farmářských trzích. Co ale zvolit za outfit, abyste se cítila pohodlně, zároveň však byla šik? Za mě rozhodně vítězí lososově růžové volné kalhoty doplněné o měkoučký svetřík. Díky tomuhle na první pohled nenápadnému oděvu a správně zvoleným šperkům můžete zazářit. K této kombinaci bych zvolila opravdu velmi netypické náušnice s padparadscha safíry růžovooranžové barvy. Nejen, že se tento odstín skvěle hodí ke zvolenému oufitu, dokonale k víkendové příležitosti pasují i údajné účinky tohoto kamene. Jak totiž praví článek o padparadscha safíru na našich stránkách: „Jeho úchvatná barva zapadajícího slunce koupajícího se v červáncích má pomoct svému nositeli navodit klid a mír v duši a pohodovou atmosféru kolem.” Tak hurá s ním na uši!

  • Zlatý minimalistický prsten s padparadscha safírem Emilien
    Zlatý minimalistický prsten s padparadscha safírem Emilien
  • Halo náhrdelník se safírem a diamanty Vicky
    Halo náhrdelník se safírem a diamanty Vicky
  • Safírový prsten v minimalistickém designu Koos
    Safírový prsten v minimalistickém designu Koos
  • Minimalistický náhrdelník s růžovým safírem Glosie
    Minimalistický náhrdelník s růžovým safírem Glosie
  • Stříbrný prsten se safírem a zirkony Dea
    Stříbrný prsten se safírem a zirkony Dea

Vínový dýchánek s kamarádkou

Taky si rádi po práci vyrazíte s kamarádkou na víno? Vítejte v klubu! Příjemný relax a výborná společnost vás prostě hodí do pohody. Co za oblečení zvolit k posezení na terásce se skleničkou červeného a prkýnka plného sýrů, kdy na vás dopadají poslední paprsky sluníčka pozdně letního večera? Já bych určitě zvolila pohodlnou kombinaci džínů (hitem jsou teď ty vyšívané folklórními vzory) s pohodlným lehkým svetříkem a keckami. Outfit rozhodně nebude působit obyčejně, jestliže ho podtrhnete blyštivými stříbrnými šperky v kombinaci se žlutým safírem. Co třeba náušnice se safíry 2 v 1?

Možná vás také zarazilo, že safír nemá vždy svou typicky modrou barvu. Ve skutečnosti může mít safír všechny barvy kromě červené. Za různé odstíny vděčí tento drahokam obsahu dalších kovů.

Jestli byste se rádi dozvěděli více zajímavostí, raději bych vás odkázala na odbornější článek o safíru na našich stránkách. Nejen, že se dozvíte více pikantností, ale také se můžete podívat, jak vypadají nejslavnější a nejvýznamnější safírové šperky.

Odpolední procházka po městě

Taky se tak rádi couráte po městě, nakukujete do výloh antikvariátů, pochutnáváte si na zmrzce a na konci dne se posadíte na lavičku v parku, kde se kocháte krásným výhledem? Tak si představuji svůj skvěle strávený pozdně letní podvečer. K tomu mám na sobě šaty v barvě zapadajícího slunce a stylovou vyšívanou džísku (já jen doufám, že tyhle kusy oblečení nikdy nezestárnou). A proč nepodtrhnout svůj mladě dívčí rebelský look minimalistickými bílými safíry? K mým podzimním must-have rozhodně patří tenhle set s baguette safíry!

Pracovně na oběd

Kdo říkal, že na pracovní oběd musíte nutně v upnuté sukni s košilí nebo kostýmku v nudných barvách? Oceánově modré tóny krásně ladí třeba s hořčicově žlutou. Tyhle barvy jsou za mě jasnými podzimními favority. Ležérní oděv bych jako třešničku na dortu zvýraznila safírovými náušnicemi a prstenem s tmavě modrými safíry v teplém žlutém zlatě, které celému outfitu dodají šmrnc. Tato krásná kombinace ve mně evokuje chuť na sladké! Nemusíte se však ostýchat, v tomto pohodlném outfitu nebude po poobědové sladké tečce nic poznat!

Party vibes

Jednohubky, bublinky a spousta barevných balónků – splynout s okolím je v tomto případě opravdu jednoduché. Já jsem ale objevila outfit, ve kterém budou oči hostů vyhledávat častěji vás než švédské stoly. Šmrncovní temně modré šaty na tělo bych doplnila velmi netypickými doplňky. A doufám, že si nemusíme nic nalhávat, pro třpytky má slabost snad každá holka (a jestli ne, tak moje slabost vydá i za tu jejich). Proto také fandím bizarní, avšak roztomilé kabelce s třpytivě růžovou hlavou pumy, která se k party podle mého názoru perfektně hodí. Aby tato netradiční kabelka nestrhávala všechen pohled jen na sebe, určitě bych party look vyladila těmihle zlatými náušnicemi s růžovými safíry. A kdyby to pořád bylo málo, vsadila bych na prsten doplněný diamanty ve stejném stylu.

A k čemu byste tyhle nádherné šperky zvolili vy? Pochlubte se nám!

Autor: Verča

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky