5 netradičních šperků, kterými zaujmete

Pozor, tyto tipy rozhodně nejsou pro stydlivé dámy. S následujícími šperky s davem zaručeně nesplynete.

Grillz

„Zlaté zuby“ neboli grillz jsou velmi zajímavou ozdobou zubů. Správně, zubů. Tento šperk byl ještě donedávna výsadou raperů, ale pomalu se dostává do mainstreamu a čím dál tím víc je oblíbený mezi běžnými lidmi. Grillz můžou být:

  • plné, aby působily jako celé zlaté zuby,
  • vykrojené, kde je každý zub olemovaný zlatým kovem
  • nebo s drahokamy.

Grillz jsou šperkem, který rozhodně není pro každého, ale jestliže si troufáte zazářit v davu, jsou pro vás tou pravou volbou.

Grillz

Brože

Možná si je pamatujete spíš jako ozdoby na kabátech vašich babiček či prababiček. Pravdou ale je, že brože se znovu dostávají na výsluní a to právem! Dokáží krásně oživit jakýkoliv kabát nebo sako a dodat celkovému outfitu pořádný šmrnc.

Navíc jsou k dostání v různých variantách – extravagantní i minimalistické. S drahými kameny, perlami, ale i v zajímavých tvarech, kde vyniká mistrovské umění zlatníků. Jakou si vyberete vy?

Brož

Čelenky a ozdoby do vlasů

Třpytivé ozdoby hlavy nemusí být jen výsadou královských rodin. Jemné, decentní čelenky z drahého kovu, zdobené diamanty nebo drahými kameny, dokážou rozzářit i vás. Na party, během elegantní slavnostní příležitosti i v běžný den krásně doplní váš účes.

Stejně tak mohou být zajímavými ozdobami i pomůcky na uchycení účesu – od gumiček, které v sobě mají třpytivé vzácné kameny, až po jehlice do vlasů z drahých kovů.

Septum

Náušnice a piercingy v uchu jsou poměrně běžnou záležitostí, ale se septum, tedy piercingem v nose, se střetnete méně často. Hodně lidí ho považuje za nejméně bolestivý typ piercingu. Samozřejmě, existují různé tvary ozdob do nosu, ale septum má svůj specifický tvar – jde o čisté nebo zdobené kroužky.

O septum je poměrně jednoduché se starat, pokud zrovna nedostanete rýmu, když se vám hojí ranka v nose.

Septum

Záušnice

Šperk, který byl velmi oblíbený ve starověku, se stává dostává znovu na výsluní. Jak už název napovídá, záušnice zvýrazňují celý prostor za uchem.
Mohou být velké, extravagantní, barevné a obvykle je tvoří vějíř z různých pírek, květin ale i kovů. Záušnice jsou ideálním výrazným doplňkem pro bohémky, na párty nebo festival. Zvolit si ale můžete i jemnější a decentnější variantu záušnic, které obvykle tvoří jen menší ozdoba z drahého kovu a drobného řetízku.

Máte mezi těmito netradičními šperky svého favorita? Nebo ho dokonce už máte ve své šperkovnici? Podělte se o vaše krásné fotky na našem instagramu @eppi.cz nebo v eppické galerii na eppi.cz

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky