Svět šperků ve světle módních trendů v roce 2017

Jako každý nový rok s sebou přináší i ten letošní spoustu zajímavých a odvážných změn na módním poli. Novinky se dotýkají nejen oděvního a obuvnického průmyslu, ale prolínají se i do třpytivého světa šperků. Řada zajímavých prvků využitých v roce 2016 zůstává v hledáčku návrhářů a stylistů i v roce 2017. Objevují se však i fascinující inovace. Pojďte se s námi seznámit s přelomovými letošními trendy!

Neobyčejné náušnice

Tolik oblíbený šperk rozhodně neunikl pozornosti módních designérů. Svět se zaměřil na výjimečnost a neobvyklost. Nikdo už netvrdí, že obě náušnice, které si ráno nasadíte, musí být stejné. Pořiďte se různé typy a nebojte se je mezi sebou různě kombinovat. V jednom lalůčku můžete mít jemnou pecku, v druhém zas originální visací kousek. K tomuto účelu se hodí především náušnice 2 v 1. Na tolik populární asymetrii odkazuje i trendy nošení pouze jediné výrazné náušnice.

Pokud uvedené novinky nejsou zrovna váš šálek kávy, pak jistě neodoláte módním crawler náušnicím, které nevisí tradičně z ucha dolů, ale drze jako hádek šplhají po boltci vzhůru. Zabodujete i drobounkými objímkami, nejlépe však ne jedním párem, ale hned několika kousky zdobícími celé ucho.

Obrovské kruhy roku 2016 se zmenšují a lépe odpovídají nejen volnočasovému oblékání, ale i byznys stylu. Rovněž se v jejich případě prosazují etnické motivy, které vychází z kmenových a antických designů.

Statement náhrdelníky a statement přívěsky, nebo raději vrstvíte?

Rok 2017 přeje výrazným náhrdelníkům, které vyplní celý dekolt, stejně tak i jemným kouskům s elegantními přívěsky. Vedle obojkových šperků, které se už přes 12 měsíců skví na výsluní, přitahují pozornost a zájem především působivé a impozantní šperky, jež oslní hlavně během formálních příležitostí. Na běžné nošení se hodí spíše tradiční řetízky s přívěsky, které odborníci na módu doporučují vrstvit. Kombinujte tedy oblíbené odstíny a typy drahokamů, náhrdelníky různé délky a přívěsky všelijakých tvarů. Rozhodně vyniknete v perlovém náhrdelníku doplněném několika řetízky z různých typů zlata. Pokud se budete řídit heslem, že čím více přívěsků, tím lépe, budete svému okolí diktovat styl.

Broušené i surové drahokamy

Říká se, že krása kamene vynikne pouze po umném zásahu zkušeného brusiče a leštiče. Světoví designéři s tímto tvrzením zcela nesouhlasí a rozhodli se jít proti němu. Rok 2017 přináší kromě umělecky tvarovaných zářivých kamenů i šperky se surovými a neopracovanými drahokamy a diamanty. Do popředí se dostávají kameny, jako jsou rubíny a safíry, nejlépe zasazené do růžového zlata.

Ve jménu kříže, či raději květiny?

Móda křížů i křížků se opět prosazuje a představuje především šperky vykládané oslnivě zbarvenými drahokamy. Za určitý protiklad lze považovat již několik sezón přetrvávající oblibu rostlinných a živočišných motivů. Přívěsky či náušnice ve tvaru květin nebo vážek či ptáků – především holubic a labutí – návrháře stále baví. Podobné detaily se objevují i u prstenů a náramků.

Jako v poutech

Kovové náramky, dva totožné na jednom zápěstí, případně na každé ruce jeden tak, aby evokovaly pouta, patří k vůdčím trendům letošního roku. Stejně tak šperky, které svým designem připomínají opasky a přezky. I v tomto případě platí, že vrstvení neublíží, ale jen prospěje. V zimě se samozřejmě vyžaduje nosit náramek ne na holé kůži, ale tak, aby byl vidět. Tedy přes dlouhé rukávy triček i svetrů, a dokonce i přes rukavice.

Geometrie nejen věda je

Půvab jednoduchých geometricky řešených šperků překvapí a obyčejný outfit získá až futuristický nádech. Ostré hrany obdélníků a trojúhelníků nebo naopak dokonalá zaoblenost koulí a oválů si najdou své místo v neformálním i formálním šatníku moderní ženy, která sleduje módní trendy.

Ve světě bohaté fantazie designerů není nic nemožné, jen některé originální nápady jsou těžko unositelné i během všedního dne. Vybrali jsme proto pár trendů, které můžete zkombinovat do práce, na setkání s přáteli i na večírek. Zajisté objevíte prvek, který se vás dotkne u srdce a který si najde místo ve vaší šperkovnici.

  • Venezia řetízek 40 cm z růžově pozlaceného stříbra
    Venezia řetízek 40 cm z růžově pozlaceného stříbra
  • Zlatý minimalistický prsten se zeleným safírem Emilien
    Zlatý minimalistický prsten se zeleným safírem Emilien
  • Ankr řetízek 40 cm ze 14k zlata
    Ankr řetízek 40 cm ze 14k zlata
  • Vykrojený eternity prsten s lab-grown diamanty Kenzie
    Vykrojený eternity prsten s lab-grown diamanty Kenzie
  • Náramek s kuličkami 18 cm ze stříbra
    Náramek s kuličkami 18 cm ze stříbra

Autor: Eva Z.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky