Top 5 svatebních trendů pro rok 2018

S novým rokem přichází i nové trendy a my pro vás opět máme ty nejžhavější. Tentokrát z oblasti svateb! Svatební tématika je nám velmi blízká, neboť se jí dotýkáme každý den, proto bychom se s vámi rádi podělili i o trochu svatební inspirace pro tento rok.

Stále k nám přicházejí noví a noví klienti, kteří by svoji drahou polovičku chtěli požádat o ruku s naším zásnubním prstenem. A také stále přibývá těch již šťastně zasnoubených, kteří plánují svatbu, a vrací se k nám pro prsteny snubní. Tento článek je tedy věnován všem, kteří letos chystají svatbu a kteří si potrpí na aranžmá v těch nejvíce hot trendech.

Podívejte se na přehled těch nejdůležitějších prvků, které se budou na letošních svatbách objevovat.

Sukulenty

Sukulenty, sukulenty, sukulenty! Tak tyto nadpozemsky krásné rostlinky budou ve světě svateb opravdu dekorací číslo jedna. Víte, jaká je jejich neskutečná výhoda? Od začátku do konce svatební hostiny budou vypadat stále stejně! Sukulenty jsou známé tím, že jsou v sobě schopny absorbovat velké množství vody, takže si ani nemusíte dělat trable s přehnanou péčí. Nečekají vás žádné starosti s povadlými tulipány anebo růžemi bez života!

A chcete znát ještě jedno úžasné plus? Po konci svatební veselky jimi můžete obdarovat svatebčany. Každý si tak odnese malý dárek, který mu vydrží ještě dlouhá léta. Díky tomuto milému suvenýru se stanou vzpomínky na vaši svatbu opravdu nezapomenutelnými.

A to ani nemluvíme o tom, jak hezky budou vypadat, když je zakomponujete do dalších svatebních dekorací. Odvážnější nevěsty se s nimi mohou pustit i do vlasových kreací.

Bohémský styl

Už jste se přejedli všech naškrobených svatebních hostin, které jsou jen o bílých dortíkových šatech, patrových dortech s figurkami, růžích a tak trošku neosobních prostorech? V tom případě si bohémský styl zamilujete!

Co je pro něj typické? Především místo, které je blíže k přírodě než městské džungli. Svatební hostiny se odehrávají na venkovských statcích, ve mlýnech, stodolách, na loukách, zahradách, u lesa... Zkrátka všude, kde na vás dýchá nespoutaný duch přírody, který je nám tak blízký již od pradávna.

Nevěsty mají většinou splývavé šaty à la víla, rozpuštěné vlasy anebo nedbalé copánky, které ještě může zdobit květinová čelenka. Kytice nevěsty je rovněž v rustikálním stylu, nejlépe ladící právě s květinovou čelenkou a dekoracemi na stolech.

Na bohémském stylu je nejhezčí, že je opravdu o vás a můžete si jej vytvořit v krásných barevných kombinacích. Už se nemusíte bát temnějších barev, jako je burgundi, holubí modř anebo lahvově zelená.

Nutno uznat, že tento styl vypadá velmi dobře na fotografiích. Samozřejmě to chce ale najít i schopného fotografa, který s vámi bude naladěn na stejné vlně. Určitě omrkněte snímky českých fotografek a fotografů na Instagramu. Doporučit můžeme například @elik.photo, @lukaskoryntaweddings, @jonatanjan nebo @everbay.co. Přesně z jejich fotek ucítíte to, o čem tu píšeme.

A jestli vás zajímá, kdo by vám dokázal uvázat kytice, za které se nebude stydět žádná víla, z pražských květinářství doporučujeme Metamorphosis, GreenDECOR, Provoní anebo naše milované Louky květ, od kterých nakupujeme květiny do našeho officu.

Květinové stěny

Pokud jste viděli nějaké fotografie ze současných svateb, určitě jste si všimli, že jsou v kurzu různé fotokoutky a jinak nazdobená místa, která jsou k focení přímo předurčena. Spousta lidí si vyrábí různě vtipné (či méně vtipné) nápisy, které pak ostatní svatebčané s radostí drží a fotí se s nimi.

Pokud i vy chcete mít svůj fotokoutek, vyzdobte jej přírodninami! Ať už květinami, zelenými rostlinami à la pokojovky, mechem nebo třeba kapradím… Určitě neuděláte chybu. Návrat k přírodě je teď opravdu na vzestupu a nutno dodat, že fotky s kouskem přírody nikdy nemohou vypadat zle.

Neonové nápisy

Nápisy z různých materiálů jsou v poslední době velmi oblíbené nejen ve svatebním dekoru, ale i v tom bytovém. Určitě jste si doma u vašich známých všimli nejednoho dřevěného nápisu jako „home sweet home“, „this is home“ nebo „love“. Co vám řekne víc než typografické vyjádření, že? .))

I svatební tématika je na hesla a nápisy bohatá. V letošním roce ji ale budete mít super trendy, pokud vykročíte z davu a zvolíte neonová světla! Můžete si vymyslet opravdu cokoliv – tolik zprofanované „just married“, „forever“, „couple“, ale i něco vtipného. Fantazii se meze nekladou. Navíc vám po svatbě zůstane opravdu parádní doplněk do vašeho domova plného lásky. Takže za nás top svatební dekorace!

A z pohledu fotografa – neonový nápis bude vypadat cool nejen za denního světla, ale dodá snímkům perfektní atmosféru i v noci.

Geometrické prvky

Pokud chcete dát vaší svatbě ty správné moderní vibes, tak do své dekorace zařaďte geometrické prvky. Máme na mysli ta krásná skleněná terária, která připomínají krystaly! Anebo talíře v ostrých rysech, např. ve čtverci či trojúhelníku – ty dokáží udělat divy! Můžete si i vyhrát a vyrobit vlastní geometrické skulptury, ke kterým vám bude stačit jen provázek, případně vlasec, a brčka v barvách, která budou ladit do vaší svatební palety.

Geometrické prvky můžete promítnout nejen do dekorací na místě, ale i do pozvánek nebo vašich svatebních šperků. Za nás doporučujeme třeba tuto zlatou kolekci se safíry ve tvaru baguette Stasia anebo tu se zlatými trojúhelníky Sienna.

  • Něžný náramek s bílými perlami Pyah
    Něžný náramek s bílými perlami Pyah
  • Zlaté náušnice s emerald akvamaríny Handan
    Zlaté náušnice s emerald akvamaríny Handan
  • Stříbrné manžetové knoflíčky s diamanty Urban
    Stříbrné manžetové knoflíčky s diamanty Urban
  • Zlatý minimalistický náramek s diamantem Bonato
    Zlatý minimalistický náramek s diamantem Bonato
  • Minimalistické bezel náušnice s modrými diamanty Tofine
    Minimalistické bezel náušnice s modrými diamanty Tofine

Tak tohle byla pětice těch nejzásadnějších trendů ze světa svatební inspirace. Pokud jste doteď nebyli rozhodnutí, věříme, že jsme vás některými tipy alespoň trochu navnadili!

Protože nás zajímá, v jakém stylu by měl být ten váš vysněný den D, nebojte se o to s námi podělit a rozepsat se do komentářů pod článkem.

A pro ty, kteří plánují svatbu až někdy v nedohlednu… Nezapomeňte na náš šikovný svatební plánovač, který si můžete zdarma vytisknout. Určitě vám spoustu věcí usnadní.

Autor: Bára R.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky