Co (ne)napsat na svatební přání

Tištěné blahopřání novomanželům je milá nezbytnost. Dříve se dokonce svatební přání všech hostů četla nahlas. Mohli jste tak slyšet různé druhy gratulací a načerpat nápady napříště. Z hostiny to ukrojilo vždy hodně času a tak už to zvykem nebývá. Inspirujte se proto v článku, ve kterém vám prozradíme i to, co do gratulací ke svatbě nepatří.

Citáty o lásce a manželství

Někdy méně je více, stačí jedna trefná věta, která vystihuje lásku dvou lidí nebo krásu manželství a nemusíte nic složitého vymýšlet. V internetových vyhledávačích jsou citáty právě o lásce na předních místech, ale vy nemusíte chodit daleko. V našem článku 25 nejkrásnějších citátů o lásce určitě alespoň jeden pěkný ulovíte.

Přání ke svatbě

Využijte texty zamilovaných písní

John Lennon je jeden z umělců, kterého jméno se objevuje u spousty citátů a motivačních mott. Byl spolutvůrcem textů písní pro skupinu Beatles a bezpochyby v každé z nich najdete slova, která se hodí i do svatebního přání. Například legendární „All you need is love.“ neboli „Vše, co potřebujete je láska.“

V českých vodách najdete zamilované úryvky v textech písních Karla Svobody, které z velké většiny zpívá Karel Gott. Ze zahraničních zmíníme za poslední dobu soundtrack z filmu Star is Born, texty songů Eda Sheerana, P!nk, Roxette, Celine Dion, Eltona Johna, Phila Collinse a dalších známých zpěváků zamilovaných hitů.

TIP pro vás: Napište do svatebního přání citaci textu, autora, název písně i rok ve kterém byla píseň vydaná a pod to připište jednoduchý vzkaz. Například: „A to si myslíme i my!“

Napište novomanželům ke gratulaci pohádku nebo osobní příběh

„…a princ si vzal Růženku/Popelku/(doplňte svou oblíbenou pohádkovou dívku) za ženu, měli dvě děti a dokud neumřeli, tak tam žijí dodnes.“ Takhle je to přece v každé správné pohádce, no ne? Vložte do koupeného přání bez textu volný papír s pohádkou, ve které budou hlavními hrdiny nevěsta se ženichem. Buďte, co nejvíce osobní a zmiňte třeba i společné zážitky. Osobní příběh, který vymyslíte, je zahřeje u srdce a bude z něj více než jasné, že vám na novomanželích záleží.

Vtipné svatební přání

Vtipné hlášky z filmů nebo citáty o lásce jsou skvělé. Jeden oblíbený máme i my. Je od Franze Kafky a hodí se pro všechny, nejen pro řidiče z povolání. Zní: „Láska je bezproblémová jako vozidlo. Problematičtí jsou pouze řidiči, cestující a cesta.“

Vždy zkuste sladit i grafiku přání s textem nebo zájmy novomanželů. Pokud neseženete tištěné přání třeba se zmíněným autem, zkuste ho sami vytvořit. Malujte, tiskněte, vybarvujte.

Nevěsta

Co do svatebního přání raději nepsat

Vtipné gratulace jsou skvělé, jen si prosím buďte jisti, že je pochopí ženich i nevěsta. Text „Já jsem tě varoval a tys mě neposlechl. Tak teda hodně štěstí.“ může být super vtipný mezi kamarády, ale nechcete si hned ve svatební den naštvat nevěstu, že ne? Upravte proto raději svatební humor tak, ať se zasmějete všichni společně.

Svatební stůl

Do roka dva kudrnáče...

tipné hlášky a básničky, které ke svatebnímu přání pro sestřenici tiskla naše maminka fontem Comic Sans před 15 lety, už nejsou originální. Všichni už je tehdy slyšeli nejméně na 5 svatbách a znáte to s tím opakovaným vtipem? Prozradíme vám, jak je poznáte. Jsou to většinou ty, které vám vyhledávač nabídne na prvních místech, když zadáte vtipné svatební přání.

Nelámejte nic přes koleno a nebuďte za každou cenu vtipní. Nevěsta se ženichem ocení i dvě krátké věty, kde jim popřejete štěstí do společného života.

Tak se pusťte do toho!

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky