Jak zabavit děti na svatbě?

Chystáte svatbu a spousta vašich přátel má děti ve věku od těch nejmenších miminek po velké školáky? Nebojte se toho, poradíme vám, jak si to užijí úplně všichni. Děti, jejich rodiče a hlavně vy.

Děti na svatbě: ano nebo ne?

Toto je první otázka, na kterou byste si měli hned na začátku jako hostitelé odpovědět. Jsou svatby, kde snoubenci svatebčany poprosí o to, aby nechali své děti s babičkami a nezvou je. Většinou jsou to ale svatby, kde má být dětí jen pár.

Pokud se berete ve věku, kdy už většina vašich přátel nebo blízkých děti má, věřte, že ani toto není problém. Máme pro vás tipy, jak děti zabavit tak, aby to i s takovou menší školkou byla super svatba.

Děti na svatbě

Drobné pozornosti pro nejmenší

Zaujmout děti není tak složité – chce to jen trochu fantazie. Děti milují překvapení a drobnosti. Proč myslíte, že je tak populární čokoládové vajíčko s hračkou?

Začněte třeba s místem k sezení. Ke každé židličce malého svatebčana přivažte heliový balonek. Na jmenovku nechejte spolu se jménem vytisknout i barevnou postavičku z pohádky. Místo karty se svatebním menu založte menším dětem na stůl omalovánky s pastelkami a starším jednoduchou svatební křížovku nebo sudoku.

Svatební plánovač
Mějte svatební přípravy pod kontrolou

Plánování svatby není jednoduchá věc. Abychom vám vše co nejvíce usnadnili, připravili jsme pro vás podrobný svatební plánovač, ve kterém vás provedeme celými přípravami krok po kroku. S ním vás budou přípravy svatebního dne bavit a budete mít jistotu, že na nic důležitého nezapomenete.

Svatební program pro děti

Mezi obědem a prvním tancem nebo krájením dortu je většinou hluché místo. Svatebčané se ubytovávají nebo si u kávy povídají. DJ už je většinou na místě a tady nastává jeho chvíle.

V dnešní době je běžné, že kapela nebo DJ mají ve svém repertoáru i písničky pro děti. Ti lepší mají navíc eso v rukávu v podobě dětských tanečních her. Pokud ten váš ne, připravte jednoduché hry dopředu a poproste ho, aby se na hodinku stal pohádkovým muzikantem.

3 tipy na taneční hry pro děti:

  • Hádání pohádek podle písniček.
  • Hra na sochy – při stopnutí písničky se nikdo nesmí pohnout.
  • Židličkovaná – na koho po stopnutí písničky nezbyde volná židle, vypadává.

Svěřte děti profesionálům

Na spoustě svateb je běžné, že se na hlídání dětí podílí profesionální hlídací agentury. Přivezou si hračky, odrážedla, stavebnice, hry a vytvoří dětský koutek snů. Pro děti mohou vytvořit kreativní program s vyráběním, malování na obličej a často mají k dispozici i skákací hrad.

Prostě vše, na čem se domluvíte a co bude nejvhodnější podle věku dětí. „Hlídací tety“ jsou certifikované i na péči o malá miminka, takže kočárek klidně povozí a čerstvé maminky si v klidu vypijí teplé kafe.

Ano, za tuto službu zaplatíte. Troufáme si ale říct, že ve svatebním rozpočtu se konkrétně tato částka ztratí. Už jen proto, že je to služba na cca 4 – 6 hodin a navíc ji vyváží nadšení všech přítomných rodičů i dětí.

Líbí se vám naše tipy? Vyzkoušejte některý z nich a uvidíte, že: „To bylo super, tetooo!” uslyšíte ještě několik týdnů po svatbě.

Děti na svatbě

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky