Odhalte tajemný význam mystických šperků pro jogíny

Cvičíte jógu? Toto úžasné relaxační cvičení si u nás v posledních letech získává stále větší oblibu. Ani dámské osazení našeho Eppi týmu neodolalo a každé čtvrteční ráno si dopřáváme uklidňující pozice, protahujeme tělo a regenerujeme mysl, aby se nám lépe pracovalo.

Jestliže i vy patříte mezi příznivce tohoto cvičení, provádíte meditace nebo věříte v energie a čakry, možná toužíte po šperku, který bude dokonale vyjadřovat vaši osobnost a síla jeho tajemného znamení vás bude doprovázet na životní cestě. Připravili jsme pro vás seznam těch nejslavnějších symbolů, které vám budou každý den připomínat vaši vyšší podstatu.

Hamsa, ruka Fátimy

Tento ochranný znak je založen na islámské a židovské víře, přičemž nejvíce rozšířený je v Severní Africe a na Blízkém východě. V židovském náboženství symbolizuje hamsa ruku Miriam, sestru Mojžíše, v Islámu jde o ruku Fátimy, dceru proroka Mohameda. Hlavním významem tohoto symbolu je ženskost, svou majitelku má chránit před nebezpečím a podpořit její plodnost, kojení a těhotenství. Představuje také požehnání, moc a sílu.

Ve šperkařství se pro výrobu hamsy používá nejčastěji stříbro, neboť reprezentuje čistotu a magii. Kromě výroby klenotů se s rukou Fátimy můžeme setkat také v kovovém provedení například v podobě klepadla na dveře, které má odrážet zlo a přinášet štěstí.

V současnosti je však tento symbol trendem a bez ohledu na svůj původní význam je používán v umění, stavebnictví i reklamě.

Květ života

Tento posvátný amulet je jedním z nejstarších znamení zobrazovaných ve všech kulturách po celém světě. Najdeme jej na posvátných artefaktech, v gotických katedrálách i vitrážových oknech jakožto znamení prvotní myšlenky stvoření světa. Sedm dotýkajících se kruhů značí sedm základních čaker lidského těla. Znázorňuje také základní formy prostoru, času, jednotu života, ducha a celého vesmíru. Při nošení přívěsku s tímto znakem budete vždy ve spojení s posvátnou energií života.

Strom života

Různé formy tohoto symbolu se vyskytovaly v mnoha starých kulturách a dodnes je strom života opředený legendami. Ta nejznámější praví, že tu byl ještě před stvořením světa a bude zde i po jeho zániku. Podle starých mudrců zobrazuje vesmír jako celek, jeho nekonečno a pospolitost; kořeny rostou z podsvětí, kmen se nachází v pozemském světě a větve sahají až do nebes.

Jestliže budete nosit amulet s tímto znakem, údajně vám přinese hojnost. Prý také zvyšuje potenci, léčí neplodnost, dodává vitální sílu a podporuje šťastné narození potomků. Je to taktéž symbol nesmrtelnosti a neustálého znovuzrození.

  • Stříbrné náušnice se stromem života Kyrie
    Stříbrné náušnice se stromem života Kyrie
  • Stříbrný náramek se stromem života Tyriq
    Stříbrný náramek se stromem života Tyriq
  • Jantarový stříbrný náramek se stromem života Haig
    Jantarový stříbrný náramek se stromem života Haig
  • Zlatý přívěsek se stromem života Zlatten
    Zlatý přívěsek se stromem života Zlatten
  • Stříbrný rhodolitový přívěsek ve tvaru stromu života Byrd
    Stříbrný rhodolitový přívěsek ve tvaru stromu života Byrd

Jestliže vás některý z uvedených symbolů zaujal a rádi byste jej darovali či sami nosili jako amulet pro štěstí, podívejte se na naši nabídku symbolických šperků, kde naleznete přívěsky, náušnice nebo náramky nejen s těmito jogínskými a mystickými znaky.

Samozřejmě jsme také připraveni zhotovit klenot přesně podle vašeho vkusu tak, aby vám plně vyhovoval a stal se jedinečnou součástí vaší osobnosti. Níže se můžete podívat na ukázky šperků, které jsme vyráběli či upravovali na přání. Tahle zajímavá zadání nás vždy moc baví!

A jak to máte s jógou vy? Cvičíte taky, nebo této vlně zatím odoláváte? A co symbolické talismany? Věříte v jejich moc a schopnosti? :)

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky