7 skvělých tipů, jak poděkovat mamince na Den matek

Nejkrásnějším svátkem celého jara, a vlastně vůbec celého roku, je za nás jednoznačně Den matek. Nejenže venku už nám přeje krásné počasí, všechno kvete a voní, ale navíc máme příležitost ukázat v tento speciální den našim skvělým maminkám, co pro nás znamenají (ačkoliv všichni víme, že jejich důležitost bychom jim mohli připomínat v průběhu celého roku).

Mezinárodní den matek slavíme každý rok druhou neděli v květnu. Jestliže stále ještě tápete, čím svoji maminku obšťastnit, podívejte se na tipy, které jsme si v Eppi připravili speciálně pro vás.

Květina

Perfektní pozornost, která nikdy nezklame žádnou ženu a vaši maminku jistě potěší. Obrovský dojem na ni obzvlášť uděláte, pokud si pamatujete, které květiny jsou její nejoblíbenější. A jestliže neznáte přesný druh, zkuste kytici sladit alespoň do jejích favorizovaných barviček. Pokud si ovšem netroufáte ani na to, svěřte výběr do rukou odborníků, kteří vám v dobrém květinářství jistě skvěle poradí.

TIP! Nás osobně teď dost berou kytice, které vypadají, jako by je právě někdo sesbíral na rozkvetlé louce.

TIP č. 2! Nově jsme se zamilovali do květinářství Provoní, pokud jste tak z Prahy, vyzkoušejte třeba je :) Inspirovat se můžete na jejich Instagramu.

Sladké poděkování

Staré dobré pořekadlo praví, že „láska prochází žaludkem.“ Svatá pravda! A u sladkého snad dvojnásobná (alespoň v mém případě). Jestli si lámete hlavu nad tím, čím byste mohli svým drahým maminkám udělat radost, mám pro vás tip na naprosto bezkonkurenční citrónovou bábovku s malinami, kterou najdete na foodblogu Cukrfree. Fantastická a voňavá bábovka, která navíc skvěle vypadá. A co je ještě lepší? No přece, že je bez cukru. Na léto do plavek tak zůstanou všichni strávníci fit!

P.S. Na Instagramu Cukrfree dokonce najdete i video recept!

Šperk

I tento rok jsme si pro vaše i naše maminky připravili tématickou nabídku šperků určenou k oslavám Dne matek a mateřství. Dárek jako třpytivý šperk vaší mamince nejen rozzáří oči, ale navždy zůstane jako krásná upomínka toho, jak moc si jí vážíte.

Nabídka je široká, najdete v ní jak jednoduché zlaté či stříbrné šperky, tak i ty zdobenější osázené drahokamy. Svou lásku mamče dokážete třeba stříbrným náramkem s opály – její zápěstí se rázem promění v čarovnou podívanou! Oblíbenou a elegantní volbu představují taktéž kameny modrých barev. Nadčasové akvamarínové náušnice ze stříbra sluší úplně každé věkové kategorii, jsou jemné, zároveň však překrásně třpytivé. Pokud chcete darovat klasiku osvědčenou generacemi, nešlápnete vedle s náušnicemi s bílými perlami. A je-li vaše maminka tak trochu romantička, rozhodně ji dostanete otevíracím medailonkem s diamanty, do kterého si bude moci schovat třeba rodinnou fotografii.

  • Zlatá romantická kolekce s perlami a diamanty Glaume
    Zlatá romantická kolekce s perlami a diamanty Glaume
  • Stříbrný pozlacený eternity prsten se zirkony Eileen
    Stříbrný pozlacený eternity prsten se zirkony Eileen
  • Zlaté halo náušnice s perlami a diamanty Desten
    Zlaté halo náušnice s perlami a diamanty Desten
  • Něžný diamantový eternity prsten ze zlata Talita
    Něžný diamantový eternity prsten ze zlata Talita
  • Stříbrný náramek s diamantem a s gravírem dle vaší volby Shalek
    Stříbrný náramek s diamantem a s gravírem dle vaší volby Shalek

Kniha

Miluje vaše maminka knihy? Pak je volba jasná. Jestli ale zrovna nevíte, po jaké knize sáhnout, mám pro vás 2 tipy, které za poslední dobu nadchly mě i mé kolegyně. Jednou z nich je román Hana české autorky Aleny Mornštajnové. Druhým tipem je sbírka básní a krátké prózy Mléko a med indické spisovatelky Rupi Kaur.

Dárek můžete ještě vylepšit ručně vyrobenou záložkou, která vás mamince bude připomínat pokaždé, když knihu otevře.

Fotokniha

Nevím, zda je to jen moje guilty pleasure, ale naprosto zbožňuju procházení starých fotoalb. Ať už sama nebo dohromady s mojí mamkou. Vždycky mě to zahřeje u srdíčka. Nedávno jsem narazila na skvělý tip, kde si takovou krásnou fotoknížečku nechat vytisknout – naprosto mě nadchla ta od vyvolej.to. A pokud chcete do takové fotoknihy vložit víc sebe, nechte si vyvolat jednotlivé snímky a vlepte je do scrapbooku, do kterého můžete vepsat vlastní komentáře, osobní vzkazy nebo jiné vzpomínky.

Společně strávený den

Vaší maminku jistě nic nepotěší víc než společně strávený čas. Co takhle si zajít na nějakou dobrou pozdní snídani, procházku, společné nákupy nebo třeba pěkný film do kina?

Tipy, kam vyrazit v Praze

A jestliže jste pražští, nebo naše hlavní město plánujete o víkendu navštívit, máme pro vás pár netradičních tipů, co podniknout.

  • Zaujmout by vás mohla znovu otevřená Winternitzova vila, kterou postavil roku 1931 Adolf Loos a Karel Lhota. Zajděte si na komentovanou prohlídku, stojí za to!
  • Pokud se rádi procházíte a milujete květiny, pak určitě navštivte pražskou Botanickou zahradu. (P.S. Ve vinici sv. Kláry mají výborné víno!)
  • Jestliže máte rádi filmy, určitě využijte bohatou nabídku pražských kin.

A co máte v plánu se svojí maminkou tuto neděli vy? Neváhejte a podělte se s námi o vaše tipy! :)

Autor: Verča

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky