Jak s tatínkem oslavit nezapomenutelný Den otců

Den otců se slaví v Čechách každou třetí neděli v červnu.Tento svátek bohužel stále zůstává ve stínu svátku maminek, ale to je určitě velká škoda. Udělejte letos svému tatínkovi radost a věnujte mu pozornost a svůj čas, zejména pokud již nějaký ten pátek nežijete pod jednou střechou a nevídáte se každý den. Díky tomu bude vědět, že je pro vás důležitý. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak na to.

Příprava Dne otců

Než nastane den D, popřemýšlejte nad tím, co by vašemu tatínkovi udělalo radost. Nemusíte připravovat obrovské rodinné oslavy ani kupovat drahé dary. Stačí, když si uděláte čas a společně se budete věnovat nějaké zajímavé činnosti nebo si jednoduše popovídáte. Vymyslete alespoň jednu aktivitu, která by se vašemu tátovi mohla líbit.

Tatínek určitě také ocení pomoc s domácími pracemi, proto můžete zapojit i sourozence nebo jiné rodinné příslušníky a domluvit se, že místo něj posekáte trávník nebo umyjete nádobí. Každá maličkost se počítá a může tatínkovi vykouzlit úsměv na rtech.

Jste kreativní typ? Složte píseň nebo básničku, kterou napište do vlastnoručně vyrobeného přání. Milujete pečení? Připravte pro něj jako překvapení sladkou snídani. Fantazii se meze nekladou.

Tipy na aktivity ke Dni otců

Může se to zdát jako samozřejmost, ale nezapomeňte tátovi hned ráno popřát, aby věděl, že jste na něj nezapomněli. Pak se ho zeptejte, co chce dělat. Dáme vám několik tipů na aktivity, které by vás a hlavně vašeho tátu mohly bavit.

Jednou z velkých zálib mnoha mužů je rybaření. Vyrazte společně k nedalekému potoku či rybníku a užívejte si mlčky a v klidu společné chvíle nad uklidňující vodní hladinou. Jestli budete mít šťastný lov, můžete mu spolu s ostatními členy rodiny poté přichystat vynikající večeři.

Je váš tatínek fanouškem vína nebo piva? Věnujte mu účast na degustaci nebo jednoduše připravte takovou menší doma. Nezapomeňte ani na dobré občerstvení. K vínům se skvěle hodí sýry, klobásy i čokoláda, k pivu můžete zvolit masové talíře.

Každý správný muž miluje adrenalin. Pokud mu chcete dopřát nezapomenutelný zážitek, vezměte ho třeba do zábavního parku nebo jej pozvěte na projížďku závodním automobilem. A co takhle bobová dráha?

Je zapáleným fanouškem fotbalu, hokeje či jiného sportu? Dopřejte mu zážitek ze sledování hry na živo a vezměte ho na zápas místního týmu. Určitě bude nadšený. Chcete mu raději dopřát trochu pohybu? Vyzkoušejte minigolf, který zvládnou i nepříliš sportovně založení jedinci, a ještě se dobře pobavíte. Také bowling s následnou večeří může být skvělým tipem, především pokud vám zrovna nepřeje počasí.

Touží váš tatínek po pobytu v přírodě? Vyrazte na kolo nebo si s sebou sbalte stan a o víkendu si užijte kempování v krásné letní přírodě. Bude jistě rád, když vám bude moct ukázat, jak rozdělat oheň nebo postavit stan.

Relax na masážích není určený jen pro dámy. Pokud má váš tatínek fyzicky náročnou práci, možná spíše než sportovní aktivity ocení poukázku na masáž nebo výlet do nedalekého bazénu, kde si bude moci odpočinout ve vířivce. Nechce se mu nikam jezdit? Jednoduchou masáž zad zvládnete určitě i sami.

Mnoho mužů patří mez kulinářské mistry. Pokud je váš táta jedním z nich, řekněte mu, ať vás naučí svůj oblíbený recept. Můžete poté společně připravit večeři jako překvapení pro zbytek rodiny.

Je možné, že váš tatínek bude mít o strávení volného dne jinou představu, proto ho nenuťte, když bude místo rybaření raději chtít odpočívat na gauči u televize. I tak si ale na něj udělejte čas a zeptejte se, jak se mu daří v práci a povězte mu i něco o sobě. Během všedních dnů se totiž často na společné hovory zapomíná, i když jsou velmi důležité.

Vyjádření uznání

Co je ale na tom všem nejdůležitější? I kdybyste tatínkovi dali sebedražší dary a uspořádali obrovskou oslavu, nic se nevyrovná společně strávenému času a vyjádření uznání. Je mnoho způsobů, jak můžete vyjádřit, co pro vás osobně znamená…

Již v úvodu jsme zmínili, že skvělým nápadem může být například ručně vyrobené přáníčko, do kterého napíšete kromě přání také poděkování za to, co pro vás dělá, nebo třeba milou básničku. Na přední stranu přání můžete namalovat obrázek nebo tam nalepit vaši společnou fotografii.

Svůj obdiv mu však můžete vyjádřit i ústně. Poděkujte mu třeba za to, co pro vás za poslední rok udělal, a řekněte, jak si ho vážíte nejen za to, co dělá, ale především pro to, jaký je. Možná právě tato vaše slova udělají ze Dne otců sváteční den, na který bude ten váš ještě dlouho rád vzpomínat.

Tak neváhejte a začněte vymýšlet, jaký bude zrovna váš nedělní program!

Mrkněte na naše tipy na dárky pro tatínky z kategorie pánských šperků:

  • Stříbrná kravatová spona s modrým diamantem a gravírem dle přání Draco
    Stříbrná kravatová spona s modrým diamantem a gravírem dle přání Draco
  • Personalizovaný stříbrný přívěsek s diamantem Metronome
    Personalizovaný stříbrný přívěsek s diamantem Metronome
  • Pánský řetízek ze stříbra Gadise
    Pánský řetízek ze stříbra Gadise
  • Platinové manžetové knoflíčky s modrými diamanty Obert
    Platinové manžetové knoflíčky s modrými diamanty Obert
  • Personalizovaný přívěsek Staroměstský orloj
    Personalizovaný přívěsek Staroměstský orloj

Autor: Milada

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky