5 tipů na romantické restaurace v Praze

Léto nebo zima, na tom nezáleží, na lásku bychom si měli udělat čas v jakémkoliv ročním období. Vztah je práce na plný úvazek, to víme. Ale uvědomujeme si, že si ji můžeme udělat příjemnou a zároveň ji brát jako životní investici? Chvilky, které patří jenom vám dvěma, byste si měli dopřávat pravidelně. A jak je strávit lépe než v kvalitní restauraci, která vám umožní věnovat se jeden druhému a do toho si vychutnávat naservírované pokrmy v kombinaci s nadstandardní péčí?

Společné zážitky vás spojí jako v životě málo co. Pokud tedy zrovna nemůžete vyjet za dobrodružstvím do světa, vyrazte alespoň na procházku historickými kouty Prahy a završte ji nezapomenutelným gastronomickým zážitkem. Na počest těchto okamžiků jsme pro vás připravili 5 tipů na romantické pražské restaurace, ze kterých jsme my sami odcházeli naprosto nadšeni.

Restaurace Mlýnec

Gastronomický ráj s výhledem na Karlův most

Novotného lávka 9, Praha 1

Pokud hledáte restauraci v centru Prahy s výhledem na řeku, jste na správném místě. Taktická poloha Mlýnce vám nabídne klidné prostředí, i když je na tak hojně navštěvovaném místě, jakým je okolí Karlova mostu. Stačí vstoupit a v mžiku z vás opadne stres všedních dní i stísněný pocit z všudypřítomných turistů. Nadčasový interiér, jemuž vládnou tmavší barvy, pomůže navodit relaxační náladu a vy už se jen necháte vést obsluhou, která se vás ujme hned u vchodu.

Restaurace Mlýnec patří k obecně velmi oblíbeným podnikům, a to především mezi „domácími“, kteří se, zcela pochopitelně, rádi vrací. Vládne tu rodinnější atmosféra a přijdete si tak skutečně vítáni.

Kuchyně se zaměřuje především na zapomenuté české delikatesy, které zdokonaluje moderními gastronomickými metodami. Nezapomeňte si objednat i nějaký ten drink. Až totiž uvidíte bar, budete mít potřebu vyzkoušet, zda tak, jak bar úžasně vypadá, nabízí i stejně úžasné drinky (spoiler alert – no jasně, že nabízí). Originální interiér i exteriér nahrávají atmosféře výjimečnosti a zejména romantická večeře pro dva na terase při světle loučí a s výhledem na Karlův most je ideální příležitostí pro páry hledající soukromí, i když v samotném centru hlavního města.

Villa Richter – Piano Nobile

Klasicistní skvost uprostřed Svatováclavské vinice

Staré zámecké schody 6/251, Praha 1 - Pražský hrad

Villa Richter je skutečně speciálním místem, kde vás naprosto odzbrojí dechberoucí výhled na Prahu a Svatováclavskou vinici. Letní večer a pohled na zapadající slunce nebo zimní odpoledne s výhledem na zasněžené střechy historické části Prahy? K nezaplacení! Restaurace se zaměřuje na vysokou gastronomii a i dle luxusního interiéru je zcela evidentní, že pro nedokonalost zde není místo. Velmi pozorná obsluha, která se o vás bude hned od vstupu starat jako o „vlastní“, je v takto „elitních“ restauracích také poměrně raritou.

Co se týče nabídky, doporučujeme romantickou večeři ve dvou odstartovat sklenkou Prosecca Villa Richter D.O.C., extra dry, které funguje jako předehra skutečně velmi dobře. Z pokrmů si pak můžete vybrat ze sezónního menu nebo ze stálého Original Richter Menu, která kombinují chutě mezinárodních kuchyní, avšak s maximálním použitím lokálních a čerstvých surovin.

Jestli chcete strávit večer opravdu jinak, navštivte Villu Richter a pak se projděte Svatováclavskou vinicí, která pozvolna navazuje na areál Pražského hradu. Nemůžeme si pomoct, ale tahle atmosféra musí chytnout za srdce každého. No, že jo?

Babiččina zahrada

Domácí atmosféra s vůní bylinek

Tovární 536, Průhonice

Babiččina zahrada – už jen ten název hovoří za vše. Máme k tomu vůbec ještě něco psát? Ale jo, musíme. Je naprosto nutné vám dopodrobna popsat, jak úžasné tohle místo je a že se rozhodně vyplatí si za ním zajet až na samý okraj Prahy – konkrétně do Průhonic.

Útulná, hřejivá, přátelská a strašně ale strašně dobrá – to je Babiččina zahrada, která se specializuje na poctivou českou kuchyni pojatou moderním způsobem. Pokud chcete tip na trochu jinou romantickou večeři v Praze a být s partnerem o samotě, určitě si zarezervujte jeden ze zahradních altánků, které v létě slouží právě pro tyto příležitosti. A co teprve taková žádost o ruku uprostřed rozkvetlé zahrady vonící po levanduli! Počkejte, až uvidíte ten výhled a bylinkové záhonky kolem. Nebude se vám chtít domů. A pokud se vám nebude chtít domů opravdu hodně, nevadí, můžete se zde i ubytovat a prodloužit si tak příjemný zážitek a doplnit ho například o vyhlášenou babiččinu péči v podobě masáží či bylinkových koupelí.

Milá obsluha, božské jídlo a útulný interiér připomínající chaloupky našich babiček s kachlovými kamny a plněnými buchtami na plotně, dělají z Babiččiny zahrady místo, kam se budete rádi vracet… ostatně jako za babičkou.

A nezapomeňte si objednat „Kulajdu jinak“, protože... no to pochopíte sami. :)

  • Personalizovaný přívěsek s diamantem Metronome
    Personalizovaný přívěsek s diamantem Metronome
  • Personalizovaný stříbrný přívěsek Staroměstský orloj
    Personalizovaný stříbrný přívěsek Staroměstský orloj
  • Personalizovaný přívěsek Tančící dům
    Personalizovaný přívěsek Tančící dům
  • Stříbrný náhrdelník města Praha
    Stříbrný náhrdelník města Praha
  • Personalizovaný přívěsek Kafka
    Personalizovaný přívěsek Kafka
  • Stříbrný náhrdelník Československo
    Stříbrný náhrdelník Československo
  • Stříbrný náhrdelník Česká republika
    Stříbrný náhrdelník Česká republika

Restaurace Alcron

Kvalitní ingredience od lokálních dodavatelů

Štěpánská 40, Praha 1

Víkend, konečně chvíle, kdy můžete vypnout a o nic se nestarat. A co takhle zkusit něco úplně nového? Je libo telecí brzlík s angreštem, kozí parfait s jahodami nebo třeba sorbet z kombuchy? Zajděte do restaurace Alcron!

Nádherný a luxusní prostor ve stylu Art Deco, který vyniká svým kruhovým půdorysem jen podtrhuje slavnostní náladu, kterou obdržíte ihned poté, co vejdete. Není to ale jen o interiéru. Úspěch této restaurace se zakládá na kombinaci dlouholeté tradice, kvalitních služeb a znamenitého jídla. K tomu si přidejte nenuceně pozornou obsluhu, volnost výběru pokrmů i nápojů a pocit, že nic nemusíte, jen ochutnávat a vychutnávat.

Ať už si chcete užít ničím nerušený víkendový den se svou láskou či uspořádat netradiční oslavu, Alcron je ideálním místem pro obojí. Věřte, že jejich Prosecco (ano, zase to Prosecco) vážně stojí za to. A upřímně – důvod k oslavě je přeci každý den, no ne?

Cukrárna Myšák

Něžné mramorové království s nádechem historie

Vodičkova 710/31, Praha 1 – Nové Město

Kdo by neznal, dnes již legendární, Cukrárnu Myšák? Historický ráz interiéru a tradice, které společnost Ambiente, oproti předchozímu provozovateli, ještě umocnila, jsou bezesporu hlavním tahákem nejen pro turisty. Ale pozor, Myšák nezneužívá své slavné minulosti, on na ni s úctou navazuje a přeměňuje v přítomnost a doufejme, že i budoucnost.

Víme, že se nejedná přímo o restauraci se vším všudy, ale romantiku tady rozhodně zažijete. Pokud hledáte tip, kam v Praze na rande, máte ho mít. Jestli toužíte i po těch letech udělat na partnera dojem, Myšák vás nezklame. Naprosto profesionální obsluha, úžasné snídaně, výběrová káva a, tady bychom si dovolili mírně zdůraznit nadšení, famózní dorty a poháry. Hlavně ty poháry, na ty sem teda chodíme všichni moc rádi.

Je to jiné, roztomilé, ale zároveň se závanem luxusu a skvostných chutí. Jestli se chcete vrátit do dětství, udělat si krásné odpoledne, nebo rovnou celý den, vezměte svou drahou polovičku na snídani nebo pohár a kafíčko. Uvidíte, že i v pulzujícím centru velkoměsta se můžete na chvíli zastavit, zavřít oči a užívat si jeden druhého.

Pokud jste hledali inspiraci pro romantickou večeři ve dvou nebo jen tip, kam zajít se svou láskou v Praze na rande, doufáme, že jste ji našli. Praha samozřejmě nabízí nespočet míst, kam vyrazit, ale konkrétně tyhle nás chytly za srdce nejvíce. A znáte to – jakmile je v tom srdíčko, už není cesty zpět. ♥ :)

Máte taky nějakou srdcovku? Jaké pražské místo podle vás nejvíce přeje zamilovaným? Sem s tipy!

Autor: Zuzka

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky