7 tipů, co dělat v zimě

Brrr, to je kosa. První myšlenka, která mě po probuzení v zimě napadne. Přestože se topení přes noc snažilo, pod dekou je stejně líp. Mám vždycky dojem, že ze mě bude rampouch dřív, než dosáhnu na župan. Mám vůbec vstávat? Co dělat, když je venku zima? Těch možností máme spousty.

Když napadne sníh, jděte lyžovat

No jo, Praha. Tady uvidím sníh jedině tehdy, když začnu nehtem škrábat stěnu mrazáku. Jenže na horách obvykle leží pořádná bílá peřina, která žadoní, abych ji rozestlal svými carvingovými Salomony. V zimě si prostě přijde na své každý milovník zimních sportů. Klidně si jděte i zabobovat. Na to není nikdy nikdo dost starej.

Kam si jít zalyžovat?

Není potřeba strávit půl dne nad mapou dohadováním. Neuděláte chybu, když vyrazíte na svah do Harrachova a dalších středisek v Krkonoších. Méně náročné lyžaře však uspokojí také liberecký Ještěd. Velkou výhodou dnešní doby je možnost zkontrolovat si přes online webkamery sněžnou kalamitu i počasí. Geniální.

Kulturní sezóna začíná

Každé větší město v zimě ožívá. Kulturní akce se navíc nekonají venku, ale naopak uvnitř. Nastal ideální čas mrknout se v kině na poslední biják nebo pomalu umírat smíchy při sledování divadelní komedie.

Jeden malý tip, na co zajít s partnerem

Jestli mám konkrétní tip? Film si vyberte podle svého gusta. Do divadla si ovšem určitě zajděte na představení Caveman, ve kterém stand-up komik prezentuje stereotypy partnerských vztahů. Ale bacha. Hrozí zvýšená citlivost ústních pantů. Od začátku představení se nepřestanete smát.

Veřejné bruslení nejen v Praze

Nemusíte běžet hned na rybník a přemýšlet, zda vás ten led po vydatném obědě udrží. Byť i bruslení v přírodě má své kouzlo. V mnoha městech najdete půjčovny bruslí s ledovou plochou hned vedle. V hlavním městě se taková půjčovna nachází třeba u obchodního centra Černý Most. Na bruslení se tak rovnou můžete posílit trdelníkem a svařákem.

Ideální čas na relax u počítače

No tak u toho prosedíte celej den. Už je jiná doba, nestyďte se za to. Není ostuda strávit několik hodin hraním her. Děláte to, co vás baví. A pokud chcete trávit čas produktivně, vzdělávejte se. Na počítači se toho naučíte spoustu i bez lektora. Za svou dovednost v základech kódování, grafiky nebo střihu videí vděčím právě takovým chvílím. Občas si taky napíšu něco na svůj vlastní blog.

Výlety zasněženou krajinou

„Cože? Vždyť je tam půl metru sněhu..,“ pohrozil mi kamarád propadnutím se sněhem až k zemskému jádru. Existenci moderních sněžnic musím připomínat snad každému. Hůře se s tím chodí, každý krok je dvakrát tak náročnější, ale ten pohled na spící zasněženou krajinu a modrou oblohu za tu námahu stojí. Neznám lepší dobití baterek.

Káva zahřeje nejlépe

Vyjděte si ven s přáteli a poznejte kavárny ve svém městě. Spousta moderních podniků už dnes nabízí i tzv. brunch. Jde o takovou obědo/snídani a na své si přijdou nejen vločkaři, ale také milovníci teplých jídel. Pokud hledáte kavárnu v Praze, víme, kde v centru najdete tu nejlepší. Pár skvělých tipů na dobrou kávu máme i pro okolí Smíchova. Máte i vy své oblíbené místo s kávou, kde se dá skvěle relaxovat? Dejte nám vědět!

Bazén osvěží, sauna zahřeje

Chcete se trochu protáhnout, ale zimní sporty jsou vám cizí? Jděte si zaplavat. Bazény ve všední den obvykle zejí prázdnotou. V plavecké dráze tak nehrozí čelní srážka s dalším sportovcem. Sauna zase nabízí relax toho nejvyššího levelu. Stačí jen odhodit stud. Většina lidí se tam jde zrelaxovat a ne se na vás koukat. Taky jsem měl blok, kvůli kterému jsem se připravil o požitek ze správného saunování. Nedělejte stejnou chybu.

Jak vidíte, nikdy se nenudím. Dokázal bych toho vyjmenovat ještě hodně, ale třeba lukostřelba asi nebude ten správný tip pro každého. V zimě se toho dá dělat hodně. Nechte se inspirovat. Nebo inspirujte ostatní a připište nám něco do komentářů.

Autor: Marek

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky